Общество

В Минобороны рассказали историю об учителе, сменившем указку на автомат (фото)

16 октября 2017 21:18

Поки їдемо на позиції його підрозділу, 58-річний військовослужбовець-контрактник розповідає історію містечок Луганщини. Історик за фахом цікавиться місцевістю, в якій випало нести службу...

В активі Василя Івановича цікавий життєвий шлях. Активний учасник руху за незалежність України з 1989 року, свого часу заради цього пожертвував кар’єрою та сімейним достатком.

Після набуття Україною незалежності працював директором школи з військово-патріотичним напрямком, виховуючи дітей на засадах козацької педагогіки. Його школа одна з перших на Черкащині почала відправляти в район проведення антитерористичної операції речі першої необхідності та щирі учнівські листи. Його вихованець старший лейтенант Роман Бевз 2 жовтня 2014 року загинув від кулі снайпера біля села Старогнатівка Волноваського району та Указом Глави держави був посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Василь Іванович не приховує, що його вступ на військову службу за контрактом неабияк здивував родичів та розбурхав місцеву педагогічну громадськість. У своєму віці він залишив роботу в одній із найкращих шкіл Черкащини та пішов служити до Збройних Сил України.

Проте в армії Василь Музика почувається дуже комфортно і впевнений, що зробив правильний крок.

– Просто я патріот України і мушу бути на передовій, – каже він.

Прес-центр ОТУ «Луганськ»


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling