Экономика

Канада и Украина готовятся к совместному производству Ан-132

4 ноября 2017 18:05

Україна пропонує Канаді об’єднати зусилля задля реалізації низки проектів в аерокосмічній галузі, в тому числі щодо літакобудування, будування супутників та створення стартової платформи для космічних запусків. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час виступу на канадсько-українському круглому столі з питань співпраці в аерокосмічній сфері в Монреалі, повідомляє Главное з посиланням на Урядовий портал.

Володимир Гройсман підкреслив, що Україна має гарні авіаційні та космічні традиції, які варто зберігати та примножувати. Разом з тим, розвивати таку технологічну галузь самостійно – вкрай важко, особливо в умовах гібридної війни і фактичної втрати донедавна традиційних для України авіаринків. Саме тому Україна зацікавлена в партнерстві.

«Між Україною та Канадою є великі можливості, які ми можемо використовувати в аерокосмічній сфері. Україна є космічною державою, ми маємо прекрасний досвід, науку, яка може бути дуже корисною на даному етапі поєднання нашої співпраці, - сказав Глава Уряду. - Наш досвід в поєднанні з досвідом канадських партнерів може дати результат. Ми можемо розпочати нову сторінку побудови наших відносин, і хочемо виступати надійними партнерами».

Глава Уряду підкреслив, що спектр можливих напрямів співпраці в аерокосмічній галузі – великий: від освоєння Арктичного регіону Канади, виробництва літаків та авіаційних симуляторів до мирного дослідження космосу, розвитку космічної науки.

Український авіапром має унікальні продукти. І мова не лише про відомі світу літаки-транспортники Ан-124 «Руслан» та Ан-225 «Мрія». Є й унікальні транспортні літаки короткого зльоту та посадки на платформі Ан-70.

«Уряд готовий на прийняття всіх рішень і створення всіх умов для якісної стабільної стратегічної співпраці. Ми готові гарантувати все те, що буде сприяти такому успіху», - сказав Володимир Гройсман.

Україна та Канада обговорюють низку спільних проектів. Зокрема, щодо будівництва літака Ан-132 (двигуни до нього поставляє «Pratt & Whitney Canada»), а також створення стартового комплексу для космічних запусків у канадській провінції Нова Скотія. Проект планують реалізувати компанія MaritimeLaunch Services та Державне підприємство «Конструкторське бюро «Південне» імені М.К. Янгеля». На даний момент погоджено початкову концепцію реалізації цього проекту. Окрім того, на стадії опрацювання проект кооперації канадських та українських підприємств у запуску наносупутників за допомогою ракети-носія «Мікроспейс-2».


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling