Харьков

Доказано в Нацгвардии: служба может быть красивой (фото, видео)

26 января 2018 19:44

Уже тиждень триває професійне стажування курсантів Національної академії Національної гвардії України у 5-й Слобожанській бригаді. Цього року бригада прийняла на стажування майже 50 курсантів 2-го та 4-го року навчання. Серед них 22 дівчини, які вперше стажуються на посадах командирів відділень у підрозділах патрульного батальйону та батальйону з конвоювання, екстрадиції та охорони підсудних.

Прибувши до бригади, курсанти-стажери мали нагоду продемонструвати знання, що отримали у академії. Це не тільки навики управління особовим складом, а також основи стройової, вогневої, тактичної та фізичної підготовки. Дівчата проводили заняття з особовим складом, інструктували перед службою, а також долучалися до виконання службових завдань у суді та охороні громадського порядку.

Валерія Узлова стажувалася на посаді командира відділення у патрульному батальйоні. Вона військова у четвертому поколінні, яка ще з дитинства мріяла бути командиром.

«Спочатку було трохи не по собі, адже деякі підлеглі виявились старші за віком, дорослі чоловіки, але я відчула їхню підтримку, розуміння і це надало мені впевненості. Вони ділилися знаннями, допомагали та розповідали про службу у АТО. Час у бригаді пролетів дуже швидко та враження від проходження стажування залишаться ще надовго», - розповідає дівчина.

Анастасія Кузьміна стажувалася на посаді командира відділення у патрульному батальйоні. Вона перша військова у сім’ї, але мрія стати командиром привела її на навчання у НА АНГУ.

«Мені дуже сподобалося стажування у Слобожанській бригаді, адже стояти на посаді командира відділення і мати за своєю спиною солдат, за яких ти відповідальна – це великий досвід для мене як для майбутнього командира НГУ», - ділиться враженнями курсант Анастасія.

Марії Семьоновій 23 роки. Вона вже проходила службу за контрактом у військовій частині 3036, що у Дніпропетровську. Але тепер вирішила стати командиром і вступила до НА НГУ. У Слобожанській бригаді дівчина стажується на командира відділення у батальйоні з конвоювання.

«Найбільше запам’яталася служба у судовій установі, коли я стажувалася на посаді помічника начальника варти в залі засідання. Я була вражена наскільки це відповідально. Нам розповідали про це на заняттях в Академії, але ми тільки уявляли як це відбувається. А на стажуванні я практично відпрацювала усі елементи та зрозуміла особливості несення служби у конвойному підрозділі. Дуже багато «нюансів», які важливі і які потрібно знати аби бути справжнім професіоналом», - пригадує Марія.

Командування бригади і батальйонів, в якому стажувалися дівчата, з розумінням віднеслись до стажерів і завжди були готові відповідати на всі запитання стосовно несення служби, зазначають майбутні офіцери та додають, що передадуть отриманні знання своїм одногрупникам, які стажувались в інших частинах.

Майбутні офіцери-дівчата вже наступного тижня повернуться до навчання в Академії. Але розпочатий багаторівневий обмін знань та досвідом, надання військовослужбовцям жінкам більших повноважень та можливостей щодо кар’єрного росту продовжує розвиток політики гендерної рівності у підрозділах НГУ.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling