Общество

Аваков: Реформа МВД спасает жизни (+фото, видео)

31 марта 2018 16:08

«У рамках спільного проекту НАТО та МВСУ «Багатонаціональна система телемедицини для надзвичайних ситуацій» відкрили навчально-тренувальний центр Академії поліції, де поліцейські та рятівники будуть отримувати практичні навички надання домедичної допомоги. Реформа МВС рятує життя!»,- про це написав у Твіттері голова МВС Арсен Аваков.

Міністр внутрішніх справ заявив сьогодні, 31 березня, що кожен спеціаліст системи МВС зобов'язаний вміти надавати першу домедичну допомогу. Тому в Україні й розпочав роботу навчально-тренувальний центр підготовки парамедиків на базі Національного університету внутрішніх справ.

«Сьогодні ми робимо дуже важливу справу. Ми говоримо про парамедиків, але бачимо, що в строю стоять і поліцейські, і офіцери ДСНС. Кожен із них мусить вміти надавати медичну допомогу, навіть не маючи медичної освіти», – сказав Арсен Аваков.

Глава МВС повідомив, що сьогодні дипломи про успішне завершення курсу домедичної допомоги отримали 75 офіцерів, але це тільки початок.

«На цьому ми не зупиняємось. Наступні в черзі на навчання – прикордонники», – зазначив Арсен Аваков.

Міністр внутрішніх справ висловив вдячність усім партнерам за сприяння. І зазначив, що відкриття центру стало можливим завдяки допомозі НАТО.

Своєю чергою Голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков наголосив, що Україна є постійним партнером НАТО, і відкриття цього центру – ще одне підтвердження того, що міжнародна спільнота підтримує нашу державу.

«Відкриття цього центру – результат багаторічної роботи, фундамент якої був закладений у рамках програми НАТО «Наука заради миру». З початком російської агресії Україна стала активним учасником цієї програми. Ми дуже пишаємось тим, що можемо підтримати цю програму», – сказав Александер Вінніков.

Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні Крістіан-Леон Цуркану зазначив, що Україна на шляху гарних реформ та перетворень.

«Я маю честь бути присутнім на випуску перших парамедиків. Це не просто відкриття центру підготовки парамедиків та випуск перших спеціалістів – це найвищий прояв підтримки України на міжнародній арені», – сказав Крістіан-Леон Цуркану.

Народний депутат Ольга Богомолець висловила переконання, що це лише початок створення в нашій державі потужного інституту парамедиків.

«Я сподіваюся, що скоро у нас буде дуже багато таких центрів. І ще більше спеціалістів, які зможуть надати допомогу до приїзду «швидкої». Саме це дозволить нам врятувати життя кожної людини», – сказала Ольга Богомолець.

Варто зазначити, що створення навчально-тренувального центру домедичної допомоги в Україні тривало два роки. Програмою НАТО було частково виділене обладнання для забезпечення стаціонарного та мобільного навчально-тренувального центру. Крім того, на базі SMURD Fundation у Румунії спеціальну підготовку за стандартами НАТО пройшли 14 українських спеціалістів, які наразі й навчають наших офіцерів.

У період з грудня 2017 року по березень 2018 року на базі відділення пройшли навчання за 48-годинною програмою, успішно склали іспит і отримали свідоцтво про підвищення кваліфікації з домедичної допомоги 486 слухачів.

Джерело: Департамент комунікації МВС України


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling