Политика

Турчинов: Конституция - краеугольный камень, на котором можно строить Украину, которой заслуживает наша нация

28 июня 2018 09:47

Секретарь Совета национальной безопасности Украины Александр Турчинов на своей странице в соцсети поздравил украинцев с Днем Конституции Украины:

Щиро вітаю з Днем Конституції України!

Конституційному процесу України понад 300 років – Конституція Пилипа Орлика закріпила демократичні традиції козацтва, багато у чому випередивши свій час.

Чинна Конституція ухвалена понад 20 років тому. Але тільки зараз ми повною мірою починаємо відчувати та розуміти ціну і значення її першої статті: «Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава». Суверенність і незалежність не даються ніколи безкоштовно, їх доводиться виборювати, платити за них найвищу ціну - життя найкращих синів і доньок України.

Розуміючи цінність того, що ми маємо, і небезпеки, з якими стикається наша держава, ми повинні об’єднуватися заради відбудови нашої країни. Гасло Майдану зараз як ніколи актуально - «Поки ми єдині, ми - непереможні!».

Вважаю, що закріплення в Конституції стратегічної мети - членства у Європейському Союзі і Північноатлантичному Альянсі, ще більше консолідуватиме Україну.

Конституція - це Основний закон держави, наріжний її камінь, на якому можна будувати таку Україну, якої варта наша нація - вільну, незалежну, справедливу та європейську державу рівних можливостей та вільних людей!

Зі святом!


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling