Криминал

В МинВОТ рассказали о причинах массовых отравлений в Макеевке

28 сентября 2018 21:36

В среду, 26 сентября 2018, стало известно о вспышке инфекционных заболеваний среди местного населения в оккупированной Макеевке Донецкой области.

По сообщениям СМИ одной из версий отравления может быть качество питьевой воды. Если рассматривать указанную версию, то причиной могло стать нарушение технологического цикла очистки воды или попадание в системы водоснабжения опасных веществ, в том числе химических.

Об этом сообщают в министерстве по вопросам временно оккупированных территорий Украины.

Варто зазначити, що очищення води, яка подається до міських мереж водопостачання проводиться на Макіївській фільтрувальній станції, яка знаходиться на окупованій території (схема водопостачання додається). Вказана фільтрувальна станція входить до складу Комунального підприємства Донецької області “Компанія “Вода Донбасу”. Воду для споживання населення очищують з використанням хлору.

Хлор для багатьох фільтрувальних станцій КП “Вода Донбасу”, як гуманітарна допомога, надається міжнародними місіями, зокрема, Міжнародним Комітетом Червоного Хреста та Швейцарською агенцією розвитку та співробітництва. Зазначені місії не здійснювали доставку хлору на Макіївську фільтрувальну станцію. За наявною інформацією хлор для очищення води на цій станції постачався з території Російської Федерації.

За даними з відкритих джерел, відомо, що на теперешній час з ознаками отруєння госпіталізовано близько 100 осіб, однак окупаційна влада приховує точну кількість постраждалих.

Оскільки представники органів влади України не мають доступу на окуповані території, МТОТ було направлено звернення до представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ з проханням надіслати представників місії у місце спалаху захворювання для з’ясування причин отруєння населення України, яке зараз вимушено проживати на окупованій території.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling