Политика

Стало известно имя бойца ВСУ, попавшего в плен к путинским оккупантам (фото)

17 февраля 2019 12:02

Имя бойца на своей странице назвала Медийная инициатива за права человека:

Ігор Мирончук - військовий військовий 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Потрапив до рук представників незаконних збройних формувань на Донеччині 9 лютого 2019 року.

У родині військового розповідають, що Ігор подзвонив мамі близько третьої години дня і сказав: "Я у біді". "Мама і не могла уявити, у якій. До того ж, такі панічні слова для нього були не властиві, бо Ігоря голос завжди бадьорий, - говорить Медійна ініціатива за права людинидружина брата Ольга Мирончук. - Пізніше з Інтернету дізналися, що потрапив у полон". Обставини досі невідомі.

Мирончук - кадровий військовий, у зоні АТО з 2014 року, був у Луганському аеропорту, брав участь у боях за Дебальцеве. "Він постійно говорив, що мусить захищати нашу країну, і якби не хлопці на передовій, то ворог міг би бути вже у нас вдома", - згадує Ольга.
За кілька днів після потрапляння у полон у мережі з’явилось відео "допиту" Мирончука. Рідні чоловіка говорять, що побачили його пригніченим, було помітно, що він читав заздалегідь підготовлений текст. Як і його побратим з 128-ї, який потрапив до полону наприкінці грудня 2018 року, говорив про алкоголь, наркотики та костюми хімзахисту.

Медійна ініціатива за права людини збирає імена військовополонених та цивільних заручників в один список, аби показати, кого утримують представники незаконних збройних формувань на Донбасі. Нині у нашому списку вже 117 прізвищ. Кожна історія важлива!

Информацию подтверждает 128-й ОГШБр "Закарпатский легион":

Днями ми повідомляли про обставини зникнення військовослужбовця нашої бригади і припускали, що він міг потрапити в полон. Ми не називали його імені з міркувань безпеки для його життя та здоров'я.
Після ряду повідомлень ресурсів терористичної ДНР ми маємо підстави підтвердити, що на фото та відео, розповсюджених так званими «ЗМІ» противника, наш побратим Ігор Мирончук.
Головне для нас, для його рідних та близьких – бачити, що він живий.
На відео, записаному та змонтованому з метою пропаганди, пригнічений стан Ігоря, фрази, не властиві йому за будь-яких звичайних обставин, друзі та побратими Ігоря пояснюють моральним тиском, якому він піддається в полоні.
Він вимовляє завчені фрази, написані пропагандистами російських окупаційних військ, повторюючи ті ж самі фейки, що раніше були вкладені в уста інших військовополонених. На деяких фрагментах змонтованого запису чітко видно, як його очі бігають по рядках написаного тексту. Ми в жодному разі не засуджуємо Ігоря за сказане на камеру. Адже сказане ним для всіх нас є черговим доказом, що противник в інформаційній війні може протиставити нам лише грубу маніпуляцію та фейки.
Закарпатський Легіон готовий погодитись з окупантами лише в одному. Цю війну дійсно час закінчувати – нашою, українською Перемогою!
Слава Україні!


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling