Харьков

На Харьковщине образовали 1681 участковую избирательную комиссию

16 марта 2019 15:32

14 марта на Харьковщине начала работу 1681 участковая избирательная комиссия.

Гражданская сеть ОПОРА проанализировала политическое представительство и количественный состав УИК:

"12 березня окружні виборчі комісії утворили дільничні виборчі комісії у 14 округах Харківщини. Правом внести подання щодо кандидатур до складу ДВК скористався 21 кандидат в Президенти України. Найбільше кандидатур до складу ДВК включено від кандидатки Юлії Тимошенко — 1679 членів ДВК та від кандидатів Юрія Бойка та Петра Порошенка — по 1678 членів ДВК відповідно. Найменше представників у комісіях має Юрій Дерев’янко — 2 кандидатури.

Не скористалися правом внести подання щодо кандидатур до складу ДВК 17 кандидатів: Геннадій Балашов, Інна Богословська, Віктор Бондар, Олександр Ващенко, Василь Журавльов, Сергій Каплін, Юрій Кармазін, Ілля Кива, Аркадій Корнацький, Віктор Кривенко, Віталій Купрій, Валентин Наливайченко, Роман Насіров, Віталій Скоцик, Олександр Соловйов, Юрій Тимошенко, Ігор Шевченко.

Деякі комісії було неможливо сформувати в мінімальному складі через нестачу поданих від кандидатів кандидатур. Через це до складу ДВК були внесені подання головами окружних виборчих комісії на підставі пропозицій їхніх членів. Таким чином до складу комісій було включено 280 кандидатур. Найчастіше подібна «нестача кадрів» спостерігається при формуванні складу спеціальних дільниць.

«Як правило, на спецдільницях найменша кількість виборців. Тому кандидати часто не бачать необхідності контролювати процес на тих дільницях, де кількість голосів слабо вплине на загальний результат. До того ж, не завжди є можливість знайти людей, які будуть якісно працювати на виборчих дільницях, що створює окремі кладнощі для кандидатів», — коментує координатор спостереження за виборчим процесом в Харківській області Микола Зінченко.

Серед керівного складу комісій переважають представники Петра Порошенка — 466 осіб, Юлії Литвиненко — 450 та Юрія Бойка — 439 осіб. Найменше представників у керівному складі має Олександр Данилюк — 10 осіб.

Найбільше комісій було утворено в межах 179 виборчого округу, куди входять Зачепилівський, Кегичівський, Красноградський, Лозівський, Сахновщинський райони — 189 комісій. Найменше — в 172 (частина Індустріального та частина Московського районів) та в 173 (Основ’янський район, частина Слобідського району) виборчих округах — по 79 виборчих комісій відповідно.

Всього в межах Харківської області утворено 68 комісій в мінімальному складі, що складає 4% від загальної кількості"


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling