Общество

В Украине определяют лучших гвардейских стрелков (видео)

11 апреля 2019 12:17

Об этом сообщает пресс-служба НГУ:

18 команд груп спеціального призначення вже третій день борються за титул кращого на Чемпіонаті НГУ з прикладної стрільби, що проходить на Київщині.

10 квітня, особливістю командних змагань була вправа «чотириган» марафону (автомат/пістолет/кулемет/снайперська гвинтівка), де кожна команда вела вогонь зі штатної зброї з урахуванням тактичної обстановки і послідовності ураження цілей під час виконання вправи.

Командні дії групи судді оцінювали на семи етапах. Завданням яких: поцілити у мішень з приміщення міської забудови, у той час решта бійців, які їх прикривають, виконують вертолітне десантування FastRope з висоти 10 метрів та займають оборону за спеціалізованим бронеавтомобілем «ВАРТА» та стріляють по мішеням. Після чого команді фіксують час і вона переходить до наступного етапу: вогонь з бронеавтомобіля під час руху; ураження мішеней за обмежений час з ручного кулемета, автомата та пістолета, що знаходяться на різних дистанціях; надання допомоги пораненому та евакуація його з поля бою і на заключення ведення бою у міській забудові, що включає чотири кімнати та кілька коридорів усе це очікувало на учасників.

Про Чемпіонат та учасників розповів начальник центру до спеціальних дій Міжнародного центру НГУ підполковник Костянтин Корніцький:

«Усі вправи взяті із життя та реальних ситуацій, які бійці відчули на собі, коли виконували бойові завдання на Донбасі. Хочу зазначити, що більша частина учасників мають бойовий досвід і не виключено, що наступного дня, після нагородження їх направлять на схід України».

Самі ж учасники кажуть, що для оцінки їх команд суддівська колегія враховує злагодженість четвірки, швидкість та правильність. Запевняють, що до початку вправи, вони не мали можливості побачити роботу іншої групи, а вказівки кожна з малих тактичних груп того чи іншого підрозділу дізнавалася безпосередньо перед самим виконанням вправи.

Олександр – боєць загону спеціально призначення Північного територіального командування. Ще вчора він став другим номером за результатами змагань в особистому заліку, про виступ своєї команди сьогодні сказав так: «Особисто для мене було цікаво змагатися індивідуально. Звичайно адреналін заважав подекуди, та все ж, проявлявся він значно слабше, ніж на сході України. Прикро, що допустив кілька помилок, коли цілився у одну з мішеней у міській забудові та я обов’язково доопрацюю цей момент. Найскладніше було долати тунель. Як виявилося, він був занадто малий для мене, а крізь щільний дим у протигазі не видно нічого, але в цьому реальність нашої роботи…»

Нагадаємо, напередодні, восьмого та дев’ятого квітня, бійці 18-ти підрозділів спеціального призначення ( з них 14 нацгвардійських) змагалися за кращість у індивідуальних заліках та у дуельних турнірах. 12 квітня на базі полігону «Нові Петрівці» відбудеться підведення підсумків та вручення нагород переможцям. У командному на особистому заліку оберуть по трійці лідерів.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling