Политика

Суд приговорил к трем годам лишения свободы пособника путинских террористов

17 апреля 2019 14:01

Об этом сообщает пресс-служба прокуратуры Донецкой области:

За чіткої та принципової правової позиції публічного обвинувачення, яке підтримував у суді Дружківський відділ Краматорської місцевої прокуратури, суд визнав винним та засудив до реальної міри покарання 22-річного чоловіка, який, будучи у 2014 році неповнолітнім, співпрацював з терористичною організацією «ДНР».

У ході судового процесу встановлено, що 5 травня 2014 року, коли місто Дружківка було окуповано бойовиками, 17-річний місцевий мешканець добровільно вступив до незаконного збройного формування, у складі якого ніс «службу» на одному з блокпостів терористів. До обов’язків новобранця, «озброєного» дерев’яною палицею, входило регулювання дорожнього руху та незаконна перевірка документів водіїв та багажу автомобільного транспорту.

Зазначені дії неповнолітнього кваліфіковано за ч. 2 ст. 260 КК України як участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях.

Після виходу з лав терористів юнак продовжив злочинну діяльність та тричі потрапляв на лаву підсудних, а саме: у березні 2017 року був засуджений за грабіж, у листопаді того ж року – за ухилення від відбування призначеного покарання у виді громадських робіт, а у листопаді 2018 року - за крадіжку, покарання за яку, а це - обмеження волі строком 1 рік та 1 місяць, зловмисником до теперішнього часу не відбуте.

Враховуючи вищезазначене, суд дійшов висновку про обґрунтованість доводів прокуратури щодо винесення обвинуваченому остаточного вироку з реальним позбавленням волі, а отже найближчі 3 роки свого життя молодик проведе за ґратами.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling