Харьков

У прокуратуры есть все основания вплотную заняться Мураевым?

25 марта 2011 17:40

Как сообщалось, сегодня, 25 марта 2011 года состоялась Харьковская областная партийная конференция, которая собрала делегатов Партии регионов всей области. Выступая с высокой партийной трибуны, глава Змиевской районной государственной администрации Евгений Мураев пожаловался однопартийцам о прокурорском «беспределе» который творится в Змиевском районе.
 
Что же побудило чиновника, который в государственное рабочее время, за счет налогоплательщиков, предается партийным тусовкам, такое заявить?

В одной из областных газет накануне появилась статья с многозначительным названием: «Зміївчани запитують прокурора Зміївського району: чи правда, що…» цитируем...

"…що прокуратурою Зміївського району розслідується кримінальна справа за фактом злодіяння ТОВ «Геоспецсервіс» бюджетними коштами в сумі 25 тисяч гривень при проведенні ремонтно-будівельних робіт Бірківського дошкільного закладу?

Підстави для запитання? З липня минулого року, окрім названого закладу, виключно всі ремонтно-будівельні роботи проводило ТОВ «Геоспецсервіс», зокрема, Борівського, Соколівського, Шелудьківського, Комсомольського та Лиманського будинків культури, Чемужівської сільради, пансіонату «Біле озеро», амбулаторію у Великій Гомільші, адмінбудівель та дошкільного закладу у Змієві (понад 3 млн. грн..)

Чому зміївчани звертаються до прокуратури? Вони просять перевірити наявність корупційних діянь, оскільки володіють інформацією про начебто причетність голови Зміївської райдержадміністрації Мураєва Є. В. до створення ТОВ «Геоспецсервіс». Читачі газети ставлять питання руба: хто контролює виконання робіт і змушує місцеві органи влади укладати договори саме з ТОВ «Геоспецсервіс», скільки «відмито» бюджетних коштів взагалі, окрім названих 25 тисяч гривень?

…що Мураєв Є. В. начебто зорганізував рейдерську атаку на фермера Юркова В. І., і наскільки відповідає дійсності сума в розмірі 500 тисяч гривень, привласнена з названого рейдерства?

Підстави для запитання? Читачі називають колекторську фірму «БСВ», яка не дозволяла збирати вирощений врожай на полях Великогомільшанської сільради (земля ДП «Іскра»).

Чому зміївчани звертаються до прокуратури? Запитання просте: хто поніс відповідальність і наскільки відповідає дійсності привласнена сума в розмірі 500 тисяч гривень?

…що Мураєв Е. В. «кришує» аграрний бізнес Андрія Усіченка – начальника управління сільського господарства Зміївської райдержадміністрації і депутата районної ради від Партії регіонів?

Підстави для запитання? Однопартійцям пана Мураєва все дозволено? Приклад з Усіченком, який засіяв озимою пшеницею поле під Пасіками, і свідчить, що без дозволу керівника району це не можливо було зробити.

Чому зміївчани звертаються до прокуратури? Мабуть, вбачають корупцію і бажають знати хто і скільки привласнить грошей, якщо афера незаконна?

…що Мураев Є. В. і Сироткін Є. І. (голова районної ради, член Партії регіонів) «просять» перерахувати підприємців та керівників підприємств і організацій, сільських голів чималі кошти до різних фондів, зокрема, створених районною радою, дружиною голови Зміївської райдержадміністраці…?

Підстави для запитання? По-перше, всі отримали листи «щастя» за підписами цих двох панів, по друге, пан Мураєв «пропускає» людей через свій кабінет, по-третє, хто побував у кабінеті, той і розповідає про суми – від 40 гривень до 5 тисяч.

Чому зміївчани звертаються до прокуратури? Зміївчани просять правоохоронні органи назвати суми коштів і куди вони витрачені, а також розслідувати фермерський скандал: чи правда, що Мураєв Є. В. «прохав» керівників фермерських господарств перерахувати гроші на рахунки благодійних фондів у розмірі 200 гривень за гектар з кожного (в районі понад 10 тисяч га сільськогосподарських угідь)? 

…що пан Мураев брехав перед виборами, мовляв, гроші у сумі 716 тисяч гривень за реконструкцію площі у Змієві – це його кошти як подарунок місту?

Підстави для запитання? Рішення виконкому Зміївської міськради від 9 грудня 2010 року (збільшити видатки спецфонду в грудні по КФК 100203 в сумі 716 тисяч 584 гривні) та довідка про надходження у натуральній формі Зміївської міськради за підписом пана Кучкова і головного бухгалтера пані Радченко (і надходження, і видатки – 716 тисяч 183 гривні, зареєстрована довідка у держказначействі 17 грудня).

Чому зміїв чани звертаються до прокуратури? Необхідно перевірити і сказати зміїв чанам правду про аферу з площею (з прізвищами чиновників): скільки всього витрачено коштів з бюджету і фондів, наявність документації про виконані роботи, скільки коштують будівельні матеріали (надані підприємцями) і скільки виручено грошей за стару плитку, наскільки відповідають дійсності крадіжки плитки і готівкової суми як за неї, так і за виконані роботи на площі?

…що з бюджету селища Комсомольське районна влада забрала 2,8 млн. грн.. екологічних грошей і саме вони стали причиною того, що населений пункт залишився без освітлення; що автомобілі для комунальної служби Змієва придбані за кошти Комсомольської селищної ради?

Підстави для запитання? По-перше, як сума 2,8 млн. грн.., так факт придбання автомобілів були оприлюднені у пресі, по-друге, реагування правоохоронних органів на цей дерибан відсутній.

Чому зміїв чани звертаються до прокуратури? Люди вимагають встановити справедливість і притягнути до відповідальності чиновників, якщо у їх діях вбачаються корупційні діяння. Щодо автомобілів, хто дав право використовувати техніку у Змієві без державних номерів і хто буде відповідати, якщо трапиться нещасний випадок, пов'язаний з роботою автомобілів? Люди просять повернути всі машини справжньому господарю".


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling