Харьков

Чугуевские депутаты обратятся к Януковичу с требованием оставить льготы

30 сентября 2011 14:57

30 сентября 2011 на сессии Чугуевского городского совета по инициативе депутата, входящего в состав депутатской группы «Наш дом Чугуев», члена партии «ВО «Батьківщина» Овчаренко З.А., было единогласно поддержано
обращение депутатов Чугуевского городского совета к Президенту Украины В. Ф. Януковичу, председателю Верховной Рады В. М. Литвину.

Обращение, которое поддержали представители всех политических партий, представленных в Чугуевском горсовете, касалось принятия в первом чтении проекта Закона Украины № 9127 «О гарантиях государства по исполнению судебных решений».

Как отмечают депутаты, в случае принятия проекта закона ухудшатся условия жизни инвалидов всех групп, детей войны, участников боевых действий, участников войны, инвалидов войны и членов их семей, студентов, детей сирот и многих других, в общем, около сорока категорий граждан Украины.

«Проект закона не затрагивает только льготы и привилегии народных депутатов, чиновников и высоко поставленных должностных лиц. Отмена льгот чернобыльцам и участникам боевых действий в Афганистане - это большой удар по патриотическому воспитанию нации. Отказ в предоставлении льгот чернобыльцам и афганцам - это и надругательство над памятью погибших и тех, кто ушел из жизни в результате участия в тех страшных событиях », - говорится в документе.

Депутаты отмечают, что социальные проблемы надо решать, но не поспешно, как это произошло с проектом закона № 9127 «О гарантиях государства по исполнению судебных решений».

«Уважаемый Виктор Федорович, уважаемый Владимир Михайлович, депутаты Чугуевского городского совета обращаются к вам с требованием принять все возможные меры, предоставленные вам Конституцией Украины, с целью организации взвешенного подхода в решении вопроса социальной защиты граждан Украины и недопущения отмены или уменьшения социальных гарантий и льгот нуждающимся категориям населения », - говорится в обращении.

Приводим текст депутатского обращения полностью:

Звернення
депутатів Чугуївської міської ради Харківської області
до Президента України В.Ф.Януковича,
Голови Верховної Ради В.М.Литвина

Шановний Вікторе Федоровичу!
Шановний Володимире Михайловичу!

Прийняття в першому читанні проекту Закону України № 9127 «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень» викликало в міській громаді, як і у всьому суспільстві соціальну напругу.
Відповідно до проекту закону соціальні гарантії і пільги для мільйонів громадян України будуть скасовані або зменшені за постановою Кабінету Міністрів, що не відповідає діючий Конституції України.

У разі прийняття проекту закону погіршаться умови життя інвалідів усіх груп, дітей війни, учасників бойових дій, учасників війни, інвалідів війни та членів їх родин, студентів, дітей сиріт та багатьох інших, загалом біля сорока категорій громадян України.

Проект закону не зачіпає лише пільг та привілеїв народних депутатів, чиновників та високо посадовців.

Скасування пільг чорнобильцям та учасникам бойових дій в Афганістані це великий удар по патріотичному вихованню нації. Відмова у наданні пільг чорнобильцям та афганцям це і наруга над пам'яттю загиблих та тих що пішли з життя внаслідок участі у тих страшних подіях.

Ми розуміємо, що в державі проблема соціальних виплат та пільг дійсно існує і її потрібно вирішувати. Але чим далі від Чорнобильської катастрофи, тим стає більше власників посвідчень ліквідатора цієї аварії. Люди бачать, що багато прокурорів, суддів, міліціонерів, митників, податківців які їздять на супердорогих авто та мають нерухомість яку не можна придбати на зарплату держслужбовця і при цьому отримують пільги з державного бюджету.

Держава повинна захищати тих, хто дійсно потребує підтримки і тих, хто має заслуги перед народом реальні, а не куплені.

Соціальні проблеми треба вирішувати, але не поспіхом як це сталося з проектом закону № 9127 «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень». Оскільки положення проекту стосуються близько третини суспільства, тому для його обговорення необхідно залучити все суспільство, а не віддавати його вирішення депутатській більшості в Верховній раді, яка сьогодні має підтримку лише невеликої частини населення України.

Шановний Вікторе Федоровичу, шановний Володимире Михайловичу депутати Чугуївської міської ради звертаються до вас з вимогою вжити усі можливі заходи, надані вам Конституцією України, з метою організації виваженого підходу у вирішенні питання соціального захисту громадян України та не допущення скасування або зменшення соціальних гарантій і пільг тим категоріям населення які їх потребують.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling