Харьков

Медики обиделись на Юлию Тимошенко? (+видео)

9 апреля 2012 13:33

Представители медицинских кругов Харькова и области подписались под обращением к вице-премьер-министру – министру здравоохранения Украины Раисе Богатыревой, министру иностранных дел Константину Грищенко, в Европейский суд по правам человека, а также к лидеру оппозиции Юлии Тимошенко.


фото: сайт ХОГА

В документе отмечается, что написать обращение медиков заставила «боль и обида, которую, осознанно или неосознанно, причиняет отечественной медицинской общественности Юлия Владимировна Тимошенко».

«Склалася так, що сьогодні вона знаходиться в розпорядженні пенітенціарної системи України, на території Харківської області, в Качанівській виправній колонії. Незалежно від цього нас щиро непокоїть її стан здоров’я, втім, як і кожної іншої людини. І ми щиро готові надати їй саму ефективну допомогу. Тим більш, що Харківська область має для цього всі можливості. Ми маємо досвід, знання, апаратуру, які повністю відповідають світовим вимогам. Достатньо сказати, що в місті Харкові розташовані і плідно працюють 9 інститутів Національної академії медичних наук України, 3 вищих навчальних заклади медичного профілю, а також добре укомплектовані як кадрово, так і технічно спеціалізовані лікувальні заклади. Юлії Володимирівні запропоновано пройти курс лікування в одній з кращих відомчих лікарень країни – Центральній клінічній лікарні №5 «Укрзалізниці», де є всі можливості на самому сучасному рівні здійснити курс лікування. Більше того - наші лікарі добре знають сучасні методики лікування, які вони опанували в тому числі і в кращих закордонних лікарнях, але, якщо на те буде потреба ми готові прийняти допомогу провідних закордонних фахівців, з якими у багатьох з нас є багаторічні професійні стосунки.

Тому ми не розуміємо зневажливого відношення до нас – представників найгуманнішої професії, які давали клятву Гіпократа, й чітко і послідовно її дотримуються. Здоров’я людини – це святе, допомогти хворому – справа нашої людської гідності! Відмову від лікування у вітчизняній клініці, ми, люди достатньо далекі від політичних інтриг та змагань, розуміємо як недалекоглядність , нехтування своїм здоров’ям – як бажання перенести свою хворобу на інше поле, при цьому забуваючи, що орати на цьому полі, як-то кажуть: перти плуга, може тільки здорова людина.

Висловлюємо щиру надію на те, що наше звернення допоможе Юлії Володимирівні прийняти зважене помірковане рішення, а представникам Європейських установ краще зрозуміти, що медична громадськість України має щире бажання допомогти хворій людині, незважаючи на її соціальне, матеріальне, політичне та інше становище», - говорится в обращении.

Это обращение четверо медицинских работников Харьковщины прокомментировали в ходе брифинга в пресс-центре Харьковской облгосадминистрации. Они по очереди рассказали о том, какая замечательная ЦКБ №5, какие высококвалифицированные профессионалы в ней работают – что, кстати, никто под сомнение и не ставил.

Речь также зашла о том, что врачи – люди вне политики, незаангажированные. Однако, одна из выступающих – Алла Бобейко – является депутатом Харьковского горсовета, в Партии Регионов состоит с 2006 года, а в 2010 году была доверенным лицом кандидата в Президенты В.Ф. Януковича.

Примечательно, что участники брифинга сразу же по завершению своих выступлений заторопились покинуть пресс-центр, лишив тем самым журналистов задать ряд интересующих их вопросов.

Кто был инициатором написания обращения? Кто входит в состав инициативной группы? Кто автор текста, под которым подписывались медики? Чем их так обидело заявление Тимошенко и читали ли они его вообще? – все эти вопросы представители СМИ были вынуждены кричать вдогонку врачам, которые, судя по поведению, были не готовы отвечать на них.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling