Статті

Ми повернемося додому разом...

10 Квітня 2017 07:08

22 червня 2014 року на плацу з’єднання спецпризначення Національної гвардії України «Барс» відбулася траурна церемонія: побратими-однополчани прощалися із загиблим командиром взводу спеціального призначення лейтенантом Володимиром Кравчуком.

Військово­службовець у складі рідного підрозділу з цього самого плацу вирушав у зону проведен­ня антитерористичної операції з великими надіями та благород­ними намірами – побороти зло, щоб у рідній країні запанував мир.

Він залишав удома любля­чих батьків, брата й наречену, з якою восени планували зіграти весілля… Наприкінці серпня Во­лодимир мав відзначити 22ліття. Він мріяв створити сім’ю й жити під мирним українським небом.

Тож впевнено йшов до мети – мужньо й безстрашно від­стоював свободу свого народу.

Товариші з підрозділу пам’ятають Володимира як активну людину, що все встигала: і слу­жити Вітчизні, і відпочивати.

У нього вдома – десятки кубків і на­ город – до служби він займався футболом і доволі успішно. Про­ те хлопець мріяв про одне – бути військовим. Тож, закінчивши одну зі столичних шкіл, вступив до Академії внутрішніх військ МВС (нині – Національна академія НГУ) за спеціальністю «вій­ськове управління». Ще молодим офіцером Воло­димир неабияк відповідально ставився до виконання службо­вих обов’язків і беріг честь мун­дира.

У зоні АТО він пробув більш як місяць. На пропозицію під час ротації повернутися до Києва відповів відмовою: «Я не хочу залишати своїх бійців, ми повернемося разом…».

Залишити підлеглих змусила куля снайпера. Лейтенант Воло­димир Кравчук загинув 19 черв­ ня під час виконання службово-бойового завдання із визволення смт Ямпіль Донецької області…

Коли молодого офіцера про­воджали в останню путь, не стри­мували сліз побратими, підлеглі, резервісти й командування На­ціональної гвардії. Над могилою лейтенанта Кравчука схилили голови в скорботі близькі, сусі­ди, військовослужбовці.

 «Герої не вмирають, – сказав хтось тихо в натовпі, – вони що­ разу оживають у наших серцях і молитвах…».

Наказом командувача НГУ №110 від 24 червня 2014 року лей­тенанта Кравчука Володимира Сергійовича навічно занесено до списку особового складу підроз­ділу спецпризначення, в якому він служив…

Указом Президента України № 593/2014 від 15 липня 2014 р., "за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

За матеріалами "Іменем Закону"

Герои АТО


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling