Статті

Майор Апостол. "Викликаю вогонь на себе"

20 Червня 2017 07:05

Указом Президента України № 570 від 5 липня за мужність, самовідданість та героїзм, виявлені під час захисту незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України в ході проведення антитерористичної операції орденом Богдана Хмельницького 3 ступеня був нагороджений заступник командира батальйону однієї з аеромобільних частин ЗС України майор Олег Апостол.

Як розповів начальник штабу цієї частини, офіцер виявив себе під час визволення Миколаївки, що на Донеччині.

— Якщо інші підрозділи частини знаходились навколо цього населеного пункту, то підрозділ під керівництвом Олега чотири рази заходив у місто і штурмував укріпрайон терористів, зокрема промислову зону, ТЕЦ, розташовані неподалік блокпости тощо. Під час таких штурмів одного нашого військовослужбовця було вбито та ще 14 поранено. Попри це, люди йшли в бій і атакували ворога, — зазначив командир.

Фактично група майора викликала вогонь на себе, даючи змогу фахівцям виявити вогневі позиції противника і прицільним та потужним вогнем уразити найбільш небезпечні і броньовані цілі. І з цим завданням підрозділ впорався на «відмінно». Невдовзі над Миколаївкою замайорів синьо-жовтий прапор. Деякі з побратимів хоробрих десантників, на жаль, цього вже не побачили, інші зможуть це зробити лише після лікування. Та завдяки діям таких офіцерів, як майор Олег Апостол, та його підлеглих люди зможуть жити в мирі, під чистим небом і синьо-жовтим прапором.

На жаль, з офіцером не вдалось поспілкуватись більше 2–3 хвилин. Та, гадаю, більш ґрунтовний матеріал про орденоносця можна буде зробити по закінченні цієї неоголошеної війни.

Дасть Бог — ще побачимось, товаришу майоре!

Герои АТО


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling