Думки

Бий своїх, аби моск@лi боялися!

10 Серпня 2017 08:34
Сергей ЦЫГИПА

Йде 4-й рік неоголошеної війни з країною-агресором. Та час від часу починаються "бойові дії" всередині Збройних Сил, що, звісно, не йде на користь армії. "Честь мундира" інколи заважає об'єктивному вирішенню конфліктних ситуацій. Але навіть уявити не можна подібну ситуацію в Московії.

Чи є це показником "торжества демократии" в нашій країні? Навіть й не знаю… Хтось свого часу "накосячив" та винних й досі знайти не можуть. Така є проблема в нашій "УПА" – “Українській Паперовій Армії”, яка має перемоги на справжньому фронті та інколи вщент програє сама собі в тилу.

Майже тиждень бiля Мiноборони було дуже спекотно. В переносному та прямому сенсi. Адже не кожен день там з вимогами та претензiями збираються вiйськовi – нинiшнi та колишнi, волонтери, капелани та купа ЗМI. Та й ще на фоні прикутого до стовпа кайданками бійця.

Перемовин військовослужбовців-протестувальників з керiвництвом Командування Сил Спецоперацій та Генштабу були не простими. Частина бiйцiв з групи "Марата", що проходили службу в 73-му морському центрі спецпризначення, ставила питання руба: де наші посвідчення учасників бойових дій (бiльше року як не можуть отримати), виплати (частково виплатили)?! Наразі додалася ще вимога знайти та покарати осіб, винних  в цiй конфликтнiй ситуацii, коли свого часу начебто були загубленi всi їx документи про перебування в АТО. Адже хлопці з березня 2016 року були відізвані з АТО, де провели не один місяць, виконуючи спецзавдання, але на сьогоднішній день статусу УБД так і не отримали.

Важка "артилерiя" в особi нардепа Сергія Мельничука (екс-командир "Айдару") вправно працювала на боцi бiйцiв. Потiм на перемовини вийшов начальник головного управління морально-психологічного забезпечення Генштабу генерал-майор Олег Грунтковський та повiдомив, що з цього конфлiктного питання створена комiciя (не пройшло й року!) і вже в найближчий час питаня буде вирішено. Проте пан генерал більше тижня тому вже виходив до «нескорених» й обіцяв їх питання «вивчити». Сподіваємося, що таки вивчать та чекаємо на результат. 

Наразі переможцiв немає. А в програшi поки що репутацiя Генштабу, ССО, зрештою й самi протестувальники в чомусь програють. Часом здається, що наші військові у стосунках між собою періодично застосовують тактику «бий своїх аби моск@лі боялися!». Ось так й живемо.

…Комісія таки надала статус УБД усім бійцям групи «Марата». Не пройшло й 13 місяців боротьби хлопців за свої права. Борітеся – поборете! Але ж чому доводиться боротися зі своїми?! Аби чужі боялися?

Йде четвертий рік неоголошеної війни з Росією… 


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling