Статті

Книга пам’яті: Бабкевич Олег Іванович

5 Березня 2018 07:01

Звання, посада, підрозділ: старший солдат, стрілець 2-го відділення 2-го стрілецького взводу 4-ї стрілецької роти військової частини 3056 Південного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.

Дата і місце народження: 7 листопада 1974 року, с. Висоцьке, Новоукраїнський район, Кіровоградська область.

Дата і місце загибелі: 23 серпня 2014 року, с. Лисиче, Амвросіївський район, Донецька область.

Обставини загибелі. Військовослужбовці НГУ, які несли службу на блокпосту в районі с. Лисичого, за 8 км від українсько-російського кордону, помітили колону із двох бронетранспортерів, вантажівок КамАЗ, «Урал» та «Газель», що рухалася у напрямку кордону з боку території РФ. На головних уборах у деяких нападників майоріли зелені стрічки з написом «Чечня». Попри чисельну перевагу бойовиків, гвардійці прийняли бій і знищили принаймні три вантажівки з живою силою та боєприпасами, захопивши трофеї та чотирьох полонених.

Під час цього бою смертю хоробрих полягли три українські патріоти, яких у миколаївській частині НГУ згадують як людей честі й виняткової мужності. То були майор Олександр Смоляр, молодший сержант Олександр Яриш та старший солдат Олег Бабкевич.

Нагородження: Указом Президента України № 754/2014 від 6 жовтня 2014 року «За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

У підрозділі Олега згадують як людину ініціативну та працьовиту, кмітливу й порядну — уособлення всіх чеснот справжнього українця.

«У нього були золоті руки, і він завжди ставав поруч, коли виникала потреба щось полагодити чи змайструвати. А коли рили окопи й обладнували позиції, він був просто незамінним — один вартий п’ятьох бійців. Батьки змалечку привчили його до роботи, і вдома на ньому трималося все господарство…»

У смт Олександрівка Вознесенського району Миколаївської області, де народився, жив і знайшов вічний спокій Олег Іванович Бабкевич, відбувся мітинг, присвячений відкриттю меморіальної дошки на його честь. Встановлено пам’ятний знак на фасаді Будинку культури.

Наказом командувача Національної гвардії України № 294 від 19 вересня 2014 року ім'я старшого солдата О. І. Бабкевича навічно занесено до списку особового складу військової частини 3039 Південного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України.

Олега не дочекалися батько, мати, брат, дружина та троє дітей...

Вічна пам’ять героям!

Герои АТО


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling