Статті

Книга пам’яті: позивний "Папа"

20 Березня 2018 07:01

Звання, посада, підрозділ: старший солдат резерву, старший кулеметник (БТР) 1-го відділення 1-го взводу спеціального призначення 1-ї роти спеціального призначення батальйону спеціального призначення «Донбас» військової частини 3027 Північного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.

Дата і місце народження: 20 січня 1960 року, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область.

Дата і місце загибелі: 31 січня 2015 року, м. Вуглегірськ, Донецька область.

Обставини загибелі. Загинув 31 січня 2015 року поблизу міста Вуглегірськ Донецької області в ході виконання службово-бойового завдання. У тому самому бою загинули молодший сержант резерву К. Ковальов, молодший сержант резерву К. Магомедов та солдат резерву С. Мякотін. Похований у м. Кривий Ріг Дніпропетровської області, на Алеї Слави Центрального кладовища.

Залишилися дружина і два сини.

Нагородження: Указом Президента України № 365/2015 від 28 червня 2015 року, «За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

До мобілізації чоловік працював інженером-програмістом.

У район проведення АТО він пішов добровольцем у жовтні 2014 року.

Сергій Володимирович не повідомив рідним, що знаходиться в зоні проведення антитерористичної операції. Запевняв, що перебуває у відрядженні. Незадовго до загибелі Сергій Володимирович відсвяткував День народження. Героєві назавжди залишиться 55 років.

13 березня 2017 року в рідному місті Сергія Володимировича на фасаді будинку, у якому він жив, що на проспекті 200-річчя Кривого Рогу, 5, відкрили меморіальну дошку загиблому бійцю АТО С. В. Бєляєву.

Заступник голови виконкому Саксаганської районної ради Ігор Криворотній звернувся до тих, хто прийшов на відкриття меморіальної дошки:

«Доброволець не ховався за спини братів і друзів. Він до кінця виконав свій військовий та громадянський обов’язок. На його прикладі ми маємо виховувати зростаюче покоління».

«Я вдячний близьким і рідним за те, що вони виховали справжніх чоловіків і воїнів. Дякую, що сьогодні ви прийшли сюди. Дякую, що пам’ятаєте наших хлопців поіменно. Бажаю вам миру. Нашим загиблим хлопцям — вічна пам’ять», — сказав Ігор Доценко, голова Асоціації ветеранів війни і бойових дій.

Герои АТО


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling