Статті

Книга пам’яті: Костянтин Блозва, позивний "Кочерга"

16 Квітня 2018 07:06

Звання, посада, підрозділ: солдат резерву, гранатометник відділення ручних протитанкових гранатометів гранатометного взводу батальйону спеціального призначення «Донбас» військової частини 3027 Північного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.

Дата і місце народження: 25 серпня 1983 року, м. Київ.

Дата і місце загибелі: 18 липня 2014 року, м. Попасна, Луганська область.

Обставини загибелі. Загинув під час сутички з бойовиками з бандоформування «Привид» поблизу м. Попасна, Луганської області. Під час бою солдат резерву К. В. Блозва отримав вогнепальне поранення. Тіло дотепер не знайдено. Залишилися дружина і син.

Нагородження: Указом Президента України № 631/2014 від 2 серпня 2014 року «за особи- сту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Костянтин Блозва 2014 року проходив службу в батальйоні спеціального призначення «Донбас». Пішов добровольцем, тому що відчував це своїм обов’язком. А ще тому, що не міг миритися з несправедливістю, що чинилася на Сході держави.

11 липня 2014 року вирушив у службове відрядження для участі в антитерористичній операції.

18 липня 2014 року група розвідників на околиці м. Артемівська (нині Бахмут) Донецької області потрапила в засідку. Костянтин Блозва вважається зниклим безвісти.

7 травня 2015 року рішенням Білоцерківського міського районного суду Київської області воїна оголошено померлим та встановлено дату смерті: 18 липня 2014 року.

Спогади товаришів: «Завжди усміхнений та життєрадісний, Костянтин мріяв про час, коли на Україні настане мир, а він спокійно зможе повернутись до коханої дружини Катерини та сина Тимура, яких він дуже любив і про яких багато розповідав.

Це була людина, на яку повсякчас можна було покластись, яка завжди з розумінням та відповідальністю ставилась до виконання своїх обов’язків, завжди готова була допомогти товаришам у скрутний час.

Він боровся за мир на своїй землі, у своїй країні, для своїх близьких, для своєї сім’ї.

Його внесок у боротьбу за мир аж ніяк не марний».

Біля в’їзду до міста Попасна 22 лип- ня 2015 року з нагоди першої річниці врочисто відкрито пам’ятний знак на честь полеглих бійців батальйону «Донбас» Костянтина Блозви, Ігоря Черняка та Сергія Бохонька.

Герои АТО


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling