Статті

Книга пам’яті: Сергій Бохонько, позивний "Боха"

30 Квітня 2018 07:06

Звання, посада, підрозділ: солдат резерву, стрілець 2-го батальйону спеціального призначення

«Донбас» військової частини 3027 Північного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.

Дата і місце народження: 29 квітня 1992 року, смт Єрки, Катеринопільський район, Черкаська область.

Дата і місце загибелі: 18 липня 2014 року, м. Попас- на, Луганська область.

Обставини загибелі. Загинув під час сутички з бойовиками з бандоформування «Привид» поблизу м. Попасна Луганської області. Похований у смт Єрки, Катеринопільський район, Черкаська область.

Нагородження: Указом Президента України № 631/2014 від 2 серпня 2014 року «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Сергій Сергійович Бохонько народився в багатодітній родині. Рано залишився без матері. З початком збройних сутичок на Сході України юнак прагнув піти в армію, щоб захищати Вітчизну. Але через незадовільний стан здоров’я йому відмовили. Сергій добровільно вступив до лав територіального батальйону «Донбас», щоб стати учасником антитерористичної операції.

З червня 2016 року Сергій — солдат резерву, стрілець 1-го відділення 1-го взводу 2-ї роти спеціального призначення батальйону спеціального призначення «Донбас» військової частини 3027 Національної гвардії України.

22 січня 2015 року на території Єрківської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів імені Героя України В. М. Чорновола відбулося відкриття меморіальної дошки на честь випускника школи Бохонька Сергія Сергійовича, який загинув поблизу міста Артемівська (нині Бахмут) Донецької області, виконуючи військовий обов’язок.

Сергій був доброю людиною, хорошим сином і братом та головне — справжнім патріотом, любив Україну і вважав за необхідне захистити її цілісність і незалежність.

«Таких щирих людей, як Сергій Бохонько, мало. Недаремно кажуть, що Бог забирає найкращих», — сказав товариш, який був поруч із воїном до його останньої хвилини.

Також біля в’їзду до м. Попасна з нагоди першої річниці визволення українськими військами 22 липня 2015 року урочисто відкрито пам’ятний знак на честь полеглих бійців батальйону «Донбас» Костянтина Блозви, Ігоря Черняка та Сергія Бохонька.

Герои АТО


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling