Статті

Книга пам’яті: Бульдович Сергій Іванович

17 Квітня 2018 07:04

Звання, посада, підрозділ: полковник, заступник командира військової частини 2269 з льотної підготовки гвардійської авіаційної бази Національної гвардії України.

Дата і місце народження: 4 серпня 1973 року, м. Кіровоград (нині Кропивницький).

Дата і місце загибелі: 29 травня 2014 року, м. Слов’янськ, Донецька область.

Обставини загибелі. Під час проведення антитерористичної операції на сході України екіпаж гелікоптера МІ-8МТ БН 16 ескадрильї військової частини 2269 Національної гвардії України здійснював ротацію особового складу спецпідрозділу міліції з блокпостів № 5 та 6.

Приблизно о 12.25 гелікоптер злетів, відлетів 800 м від блокпоста № 5 та на висоті 30–40 м був збитий бойовиками самопроголошеної ДНР.

Екіпаж до останньої миті намагався спасти бойову машину та людей, які знаходились на борту, але завдані літальному апарату ушкодження унеможливили порятунок. Унаслідок падіння гелікоптера загинуло 12 військовослужбовців. Полковник Сергій Іванович Бульдович похований 31 травня 2014 року в м. Кіровоград (нині Кропивницький).

Нагородження: Указом Президента України № 543/2014 від 20 червня 2014 року «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу» нагороджений орденом «За мужність» I ступеня (посмертно).

Завжди зібраний та суворий, Бульдович Сергій Іванович надзвичайно відповідально ставився до своєї роботи і вимагав такої самої відданості від підлеглих. У повсякденному житті він був чесним, відданим, порядним, надзвичайно щирим та відкритим.

Поняття військового товариства, дружби, взаємовиручки були суттю його характеру.

Один із випадків, що ілюструє такі риси його вдачі, згадує Рибальченко Олександр, якого в кінці 1990-х направили для подальшого проходження служби до Білої Церкви.

Сергій Іванович під час першої ж зустрічі поцікавився в Олександра, де той зупинився. Почувши, що в нового товариша поки що немає житла, відразу запропонував розміститись у нього: «Я з вдячністю згадую ту Сергієву допомогу мені, майже невідомій людині, на початку служби в Білій Церкві».

Ще один не менш характерний приклад із життя Сергія Івановича. З нагоди державного свята полковнику С. І. Бульдовичу вирішено було виплатити премію. Проте чоловік подякував і запропонував заохотити його підлеглого — старшого лейтенанта Олександра Миколайовича Макеєнка:

«В Олександра Миколайовича зараз хворіє дитина. Потрібне обстеження та лікування в Києві. Премія, звісно, повністю не перекриє витрати, але частково допоможе родині. Особисто я знаю старшого лейтенанта О. М. Макеєнка як гідного офіцера, який постійно працює над собою та вдосконалює свій фаховий рівень. Тож прошу представників комісії підтримати мою пропозицію».

22 січня 2015 року в загальноосвітньму навчальному закладі І–ІІІ ступенів № 18 м. Кіровограда (нині Кропивницький) відбулась урочиста церемонія відкриття меморіальної дошки загиблого льотчика — випускника школи, полковника Сергія Івановича Бульдовича. Відкрив меморіальну дошку син загиблого героя— Сергій Сергійович Бульдович, який, торуючи батьків шлях, опановує фах льотчика.

Рішенням виконкому Кіровоградської ради від 10 вересня 2015 року нагороджений відзнакою «За заслуги II ступеня» (посмертно).

Герои АТО


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling