Статті

Книга пам’яті: Сергій Бурлака, позивний "Француз"

7 Травня 2018 07:05

Звання, посада, підрозділ: солдат, стрілець-санітар 1-го відділення 1-го взводу 2-ї роти 1-го батальйону оперативного призначення ОЗСП «Азов» військової частини 3057 Східного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України .

Дата і місце народження: 8 вересня 1977 року, м. Новоселиця, Чернівецька область.

Дата і місце загибелі: 25 березня 2016 року, с. Павлопіль, Волноваський район, Донецька область.

Обставини загибелі. Під час проведення аеророзвідки поблизу села Павлопіль (Волноваський район Донецької області) впав безпілотник. У ніч на 25 березня 2016 року група прикриття вирушила за ним, зранку вона досягла району падіння. Територія була щільно замінована, і «Француз» підірвався на одній із мін. Поранення виявились несумісними з життям.

Похований 1 квітня 2016 року на кладовищі № 4 м. Василівка Запорізької області

Залишились мати, дружина та дві доньки.

Нагородження: Указом Президента України № 216/2016 від 18 травня 2016 року, «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

«Багато людей досі не можуть зрозуміти, як можна бути такою самовідданою людиною, як Сергій. Він справді любив свою країну, хотів гідного життя для своїх дітей», — відзначила дружина Сергія Юлія.

Попрощатись із бійцем другої сотні, розвідником Сергієм Бурлакою прийшло все місто — головна площа була переповнена. Про Сергія пам’ятають як про справжнього патріота, який від самого початку війни збирався на фронт, багато тренувався, самовдосконалювався.

Побратими згадують «Француза» як сміливого, відважного воїна, який завжди йшов у перших лавах.

Друзі, бойові побратими та просто не- байдужі патріоти провели «азовця» в останню путь, ставши на коліна на знак великої поваги.

12 жовтня 2016 ро- ку у м. Василівка Запорізької області в коледжі, де навчався Сергій Бурлака, від- крили меморіальну дошку на його честь.

Герои АТО


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling