Статті

Книга пам’яті: Тарас Герасимюк, позивний "Одиночка"

22 Травня 2018 07:05

Звання, посада, підрозділ: солдат резерву, старший стрілець-навідник взводу аеророзвідки батальйону оперативного призначення імені Героя України генерала Сергія Кульчицького військової частини 3066 Північного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.

Дата і місце народження: 10 січня 1995 року, с. Городище-2, Луцький район, Волинська область.

Дата і місце загибелі: 5 січня 2015 року, м. Артемівськ (нині Бахмут), Донецька область.

Обставини загибелі. Загинув в дорожньо-транспортній пригоді 5 січня 2015 року близько 19.00 під час здійснення ротації в зоні проведення антитерористичної операції на трасі Київ — Довжанський поблизу м. Бахмута Донецької області.

Похований у с. Городище Луцького району Волинської області.

Залишилися батьки.

Нагородження: Указом Президента України № 365/2015 від 28 червня 2015 року «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Свого часу Тарас Герасимюк був активним учасником Революції Гідності та належав до 15-ї сотні «Вільні люди».

Герої не вмирають, адже їх завжди згадуватимуть рідні й друзі. Зокрема, часто згадують Тараса студенти та викладачі Луцького коледжу рекреаційних технологій і права.

Він завжди боровся за справедливість і хотів бачити Україну квітучою і незалежною.

На честь бійця встановлено меморіальні дошки на будівлях коледжу та школи, де він вчився.

«Мати може пишатися сином-героєм. Але, я впевнений, сьогодні вона віддала б геть усе, аби повернути його.

Ми безсилі перед таким бажанням, але Бог всемогутній. Тож через молитву ми просимо, аби його молода душа перебувала у Вічному Божому Царстві. І скільки існуватиме Українська земля, допоки лунатиме гімн і житиме останній українець, ми пам’ятатимемо всіх тих, хто віддав власне життя, захищаючи нас», — звернувся священик, отець Микола, до родини загиблого та всіх присутніх. Опісля відбулась громадянська панахида, під час якої представники влади та жителі міста провели волинського бійця в останню земну путь.

Герои АТО


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling