Статьи

Книга пам’яті: Позивний "Руха"

26 апреля 2018 07:07

Рябов Руслан Костянтинович, 43 роки

Звання, посада, підрозділ: солдат резерву, розвідник 3-го відділення 1-го взводу 3-ї роти спеціального призначення батальйону спеціального призначення «Донбас» військової частини 3027 Північного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.

Дата і місце народження: 26 січня 1971 року, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область.

Дата і місце загибелі: 29 серпня 2014 року, с. Червоносільське, Амвросіївський район, Донецька область.

Обставини загибелі. Уранці 29 серпня 2014 року під час виходу так званим зеленим кори- дором з Іловайського котла, Микола разом із «Черепом» та «Берегом» їхав у кузові броньованої вантажівки КамАЗ, що пересувався у складі автоколони батальйону «Донбас». На ділянці дороги між селами Многопілля та Червоносільське колону обстріляли. Коли КамАЗ вже в’їзжджав у с. Червоносільське, у нього поцілив російський танк. Кабіну вантажівки розірвало, а потім сталася детонація боєкомплекта в кузові вантажівки. Загинули також побратими за позивними «Стафом», «ВДВ», «Контра», «Кавказ», «СВД», «Рус» та «Лисий». Упізнаний за експертизою ДНК. Перепохований 29 серпня 2015 року у м. Кривий Ріг на Алеї Слави Центрального кладовища.

Нагородження: Указом Президента України № 546/2015 від 15 вересня 2015 року «за мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орде- ном «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Руслан Костянтинович Рябов народився 26 січня 1971 року в місті Кривий Ріг.

У 1986 році закінчив середню школу № 33. Із 1986-го до 1990 року навчався в автотранспортному коледжі Державного вищого навчального закладу «Криворізький національний університет» за спеціальністю «експлуатація автомобільного транспорту». Після коледжу працював у місті Мелітополі на запорізькому автомобільному заводі.

Із 2001 року проходив військову службу в лавах Збройних Сил України (у морехідці на патрульному катері). У 2014 році був учасником подій на Майдані, а після Революції Гідності пішов добровольцем захищати територіальну цілісність України.

Проходив службу на посаді розвідника 2-го батальйону спеціального призначення «Донбас» військової частини 3027 Національної гвардії України.

Тривалий час вважався зниклим безвісти. Упізнаний за експертизою ДНК. Перепохований у м. Кривий Ріг 29 серпня 2015 року.

Із метою вшанування загиблого бійця на фасаді загальноосвітньої школи № 33 в Покровському районі Кривого Рогу відкрили меморіальну дошку пам’яті Руслана Рябова.

Рішенням виконкому Криворізької міської ради за особисту мужність і героїзм, самовідданість і вірність військовій присязі і народові України, проявлені під час виконання військового обов’язку, Рябов Руслан Костянтинович нагороджений нагрудним знаком «За заслуги перед містом» ІІІ ступеня (посмертно).

Герои АТО


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling