Статті

Книга пам'яті: Данів Михайло Богданович, позивний "Ахім"

19 Червня 2018 07:06

Звання, посада, підрозділ: солдат резерву, розвідник 2-го батальйону спеціального призначення «Донбас» військової частини 3027 Північного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.

Дата і місце народження: 9 листопада 1976 року, м. Калуш, Івано-Франківська область.

Дата і місце загибелі: 29 серпня 2014 року, с. Червоносільське, Амвросіївський район, Донецька область.

Обставини загибелі. Уранці 29 серпня 2014 року під час виходу так званим зеленим коридором з Іловайського котла Михайло кермував пожежним автомобілем, що пересувався у складі автоколони батальйону «Донбас». На околиці с. Червоносільське бійці наскочили на позицію російського танка Т-72 зі складу 6-ї окремої танкової бригади збройних сил РФ. Їх розстріляли з гармати прямим попаданням в автомобіль. Загинули також «Ред», «Бані», «Тур», «Восьмий» та «Бірюк».

«Ахім» з того часу вважався зниклим безвісти.

Впізнаний за експертизою ДНК.

Похований у с. Велика Знам’янка Кам’янсько-Дніпровського району Запорізької області.

Нагородження: Указом Президента України № 573/2015 від 10 жовтня 2015 року «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом ь«За мужність» III ступеня (посмертно).

Михайло був активістом Запорізького Євромайдану. Після Революції Гідності не міг змиритися з тим, що відбувається на Сході України. Михайло звернувся до військкомату, записався добровольцем до зони проведеня антитерористичної операції, щоб боронити рідну країну.

Став розвідником-санітаром 1-го взводу 3-ї роти резервного батальйону оперативного призначення військової частини 3027 Національної гвардії України.

«“Ахім” був справжнім воїном, одним із перших, хто пішов на війну впевнено і без страху», — розповідають його бойові товариші.

«Спи спокійно, “Ахіме”. Тобою пишається молоде покоління, тебе ніколи не забудуть побратими. Ти, як і всі інші хлопці, хто залишився на полі бою, став прикладом патріотизму і сміливості для українців!» — пишуть однополчани про Героя.

Указом Президента України № 573/2015 від 10 жовтня 2015 року, «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Герои АТО


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling