Статьи

Книга пам’яті: Андрій Камінський, позивний "Впевнений"

10 сентября 2018 07:04

Звання, посада, підрозділ: солдат резерву, стрілець-гранатометник 2-го батальйону спеціального призначення «Донбас» військової частини 3027 Північного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.

Дата і місце народження: 10 червня 1987 року, м. Харків.

Дата і місце загибелі: 12 лютого 2015 року, с. Логвинове, Бахмутський район, Донецька область.

Обставини загибелі. Загинув під час проведення зачистки територій від залишків незаконних збройних формувань у селі Логвинове, що розташоване на трасі Дебальцеве — Бахмут Донецької області. Похований у м. Кам’янське Дніпропетровської області.

Залишилися батьки (батько — офіцер батальйону «Донбас», у квітні 2015 року був тяжко контужений під час ворожого обстрілу позицій у с. Широкине).

Нагородження: Указом Президента України № 270/2015 від 15 травня 2015 року «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

У квітні 2014 року Андрій почав розмовляти виключно українською, приєднався спочатку до «Правого сектора», а потім став добровольцем батальйону «Донбас». Брав участь у боях під Попасною, Лисичанськом, Іловайськом. Пройшов школу сержантів.

12 лютого 2015 року Андрій у складі колони військовослужбовців потрапив у «вогневий мішок» у районі села Логвінове Донецької області.

Гранатометник Камінський підбив ворожий БТР, і тут його другий номер отримав поранення. Андрій поповз йому на допомогу і, мабуть, також отримав поранення, тому що зупинився. У цю мить терористи почали розстрілювати з танків українських бійців, які лежали на землі, — фактично добивали поранених. Вибухнула вантажівка, і Андрія залило палаючим паливом...

Андрій планував приїхати додому у відпустку 16 лютого, бо на 20 лютого було призначене його весілля...

«Андрій був спокійним і впевненим (його позивний “Впевнений”), — згадує батько героя, старший лейтенант Камінський Ігор Васильович, військовослужбовець батальйону “Донбас”. — Він був сильним, підтягувався в бронежилеті на турніку 25 разів. Ще любив рок-музику — намагався не пропускати жодного концерту».

Розпорядженням міського голови м. Кам’янське від 11 жовтня 2016 року нагороджений пам’ятною відзнакою міського голови — нагрудним знаком «Захисник України» (посмертно).

У Кам’янському у вересні 2015 року відкрили оновлений меморіал загиблим в антитерористичній операції.

Герои АТО


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling