Статьи

Книга пам’яті: Старший прапорщик Сергій Стадник

24 мая 2018 07:25

Стадник Сергій Анатолійович, 34 роки

Звання, посада, підрозділ: старший прапорщик, старшина патрульної роти на автомобілях військової частини 3056 Південного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.

Дата і місце народження: 9 серпня 1980 року, м. Херсон.

Дата і місце загибелі: 13 серпня 2014 року, с. Успенка, Амвросіївський район, Донецька область.

Обставини загибелі. Під час мінометного обстрілу терористами блокпоста, розташованого поблизу населеного пункту Успенка Донецької області, С. С. Стадник разом із товаришами перебували в укритті, у яке залетіла міна. Сергій кинувся вперед, затуляючи своїм тілом побратимів. Отримав травми, не сумісні з життям, урятувавши від смерті товаришів.

Нагородження: Указом Президента України № 708/2014 від 8 вересня 2014 року «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України», нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Стаднік Сергій Анатолійович, старший прапорщик, старшина патрульної роти на автомобілях Національної гвардії України, народився 9 серпня 1980 року в м. Херсоні в родині робітників, які все життя працювали на Херсонському комбайновому заводі.

Сергія з дитинства виховували патріотом — він любив Батьківщину, рідну Херсонщину, завжди старанно прагнув виконувати свої обов’язки. Сергій закінчив Херсонську середню школу № 56 у 1997 році.

Того самого року він вступив до Херсонського Професійного Технічного училища № 9, після закінчення якого був призваний до лав Збройних сил України. Звільнившись, 30 липня 2001 року вступив на службу за контрактом.

Віддав херсонській військовій частині понад 16 років свого життя, пройшовши в її лавах шлях від солдата строкової служби до старшого прапорщика — старшини патрульної роти на автомобілях. 2002 року закінчив школу прапорщиків Золочівського Навчального центру внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України.

У складі Херсонського батальйону Національної Гвардії одним із перших добровільно брав участь у проведенні АТО в районі с. Успенка Донецької області. 8 серпня 2014 року вперше в житті пізнав, що таке артилерійський обстріл. У ті дні ворог пристрілювався до наших позицій, а з 10 липня 2014 року почав завдавати прицільних ударів, пошкодивши техніку та укріплення.

О 16-й годині 13 липня 2014 року терористи почали масований мінометний обстріл блокпоста поблизу населеного пункту Успенка. Сергій разом із товаришами — старшим лейтенантом В. Д. Шарко та прапорщиком Є. В. Шуткіним — перебували в укритті, у яке залетіла міна. Сергій рвонувся вперед, затуляючи своїм тілом побратимів від вибуху. Отримав травми, не сумісні з життям, урятувавши від смерті товаришів.

Із метою гідного вшанування пам’яті загиблого воїна на фасаді школи № 56 м. Херсона відкрито меморіальну дошку старшому прапорщику Національної гвардії України Стадніку Сергію Анатолійовичу.

Герои АТО


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling