Думки

Когда еще "не-все-пропало"

25 Серпня 2018 15:07
Сергей ЦЫГИПА

Антизрадницьке. Не в тренді. Або коли збуваються маленькі мрії. День Незалежності для багатьох десятків тисяч киян та гостей столиці закінчився десь о пів-на-другу наступної доби разом із концертом "Океану Ельзи" на НАСК "Олімпійський". Новий хіт гурту "Скільки нас" був вперше виконаний вживу і поставив просто риторичне питання: скільки нас, європейського покоління?! На самому концерті, можливо, було тисяч 50-60 глядачів, а справжніх патріотів, про яких співає Вакарчук, в країні мільйони. Але це потрібно було бачити та чути.

Серед глядачів була група ветеранів АТО, що проходять відновлення в реабілітаційному центрі "Спілки учасників, ветеранів, інвалідів АТО та бойових дій" (СУВІАТО) в Києві на березі Дніпра, а також 9-річний Матвій, син героя, отримавшого поранення під час війни на Донбасі. Малий, давнішньої мрією якого було потрапити на концерт улюбленого гурту, приїхав в столицю із бабусею із Коцюбинського, був просто в захваті. Адже, виявлється, мрії інколи збуваються. 4-годинний концерт ОЕ став таким собі маленьким реабілітаційним заходом і для ветеранів, позитивні емоції для яких – це найкращі ліки.

Всі ці глядачі мали персональні запрошення з автографами від лідера "Океана Ельзи" Святослава Вакарчука. Він пообіцяв – і зробив. Нехай маленьку, але дуже добру та своєчасну справу. До того ж, завдяки цим квиткам в селище Бабайківка Царичанського р-ну на Дніпропетровщині розпочалися роботи по створенню молодіжного скверу "Місця щасливих людей ". Яким чином? Просто громадські активісти, чий головний пріорітет – підтримка ініціатив європейського покоління. Адже майбутнє України скоро буде в їх руках.

Такий ось ще маленький позитивчик. Багатоходівка: європейське покоління – Вакарчук – ветерани-"атовці" – малий поціновувач "ОЕ" – концерт таки спрацювала! Бо залізне правило: хто хоче – шукає можливість, а хто не хоче – шукає "відмазки".

І ще. Той, хто чекав під час концерту заяви від лідеру гурту "ОЕ", що він піде в президенти,- не дочекався. Пісня на підтримку українських політв'язнів із зображенням Олега Сенцова на екрані – була, слогани "Зміни починаються з себе" від Вакарчука лунали, спільне виконання Гімну Україну музикантами з багатотисячним хором стадіону – було, а заяв про президенство – ні. Політінтрига за участю Вакарчука, схоже, здулася. Але, як він співає в одній з пісень – "Все буде добре!". Адже європейське покоління в Україні стає на ноги, гуртується і вже робить хороші справи.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling