Статьи

Виртуоз, "рожденный в Нацгвардии"

2 июня 2019 10:38

Їх батьки військовослужбовці Національної гвардії України. І поки вони щоденно захищають Україну, дітям залишається одне – надійно прикривати їх тил вдома.. А ще старанно навчатись, розвиватись і шукати свої цілі в житті, аби робити країну кращою, як цього вчить тато і мама.

Одним із них є Єгор Бахмут. Нещодавно хлопцю виповнилось 14 років і всього кілька місяців тому він переїхав до Львова з Шостки. На такий крок наважилась його родина, аби хлопець міг займатись улюбленою справою-музикою. Його мама і тато військові. Мама зв'язківець, а тато військовий хірург Нацгвардії. Аби дитина могла втілити свою мрію у життя - стати відомим музикантом, мама хлопця перейшла на службу до 2 Галицької бригади у Львові, оскільки, саме тут знаходиться школа для обдарованих дітей ім. Соломії Крушельницької.

- Мені було 6 років, коли тато привів мене до школи, у якій сам навчався грі на фортепіано. Щоправда, він більше джазовий музикант, а я класик. З дитинства він грав мені і це заворожувало, а згодом столо і моїм хоббі. Раніше я ходив до музичної школи і постійно займався аби стати віртуозом, але справжнє задоволення від цього я почав отримувати в десять років. Тоді здається я і зрозумів, що хочу стати професійним музикантом.

Мама, прапорщик Тетяна Бахмут, розповідає, що у рідній Шостці сусіди не сварились, коли її син до пізньої ночі грав. Говорили: «Можливо, колись на цьому будинку буде висіти табличка: «Тут жив і навчався відомий піаніст Єгор Бахмут».

- В 11 років я сам приходив до школи і постійно займався. За плечима було безліч конкурсів та країн, але хотілось більшого. Тоді мама з татом почали шукати спеціалізовано школу в Україні, аби я міг продовжувати навчання. Тому обрали Львів. Тут є великі сцени, відчутна культура та дружелюбність людей.

Сьогодні у свої 14 років Єгор Бахмут зміг зіграти на сценах Польщі, Чехії, Словенії, Німеччини, Мальти, Хорваті, Грузії. Щороку має можливість навчатись в Австрії. Два роки тому мав власний сольний концерт на 40 хвилин, тепер же готується до наступного, у Львові. Сам Єгор надзвичайно пишається тим, що став Лауреатом I премії Міжнародного конкурсу «Malta International piano Competition» та 11-го Міжнародного конкурсу молодих піаністів пам’яті В.Горовця у квітні 2016 року.

Мама ділиться, що на її плечах лежить організація подорожей сина, покупка квитків та збори.

- Окрім того, що він постійно виступає на конкурсах, Єгор їздить і навчатись за кордон. Вільно володіє англійською та німецькою, тому проблем з навчанням немає, - ділиться мама Тетяна. – Він вигравав гранти на навчання у Австрії на Міжнародному майстеркласі для обдарованої молоді. Кілька разів поспіль проходив курс навчання у Австрії.

Єгор зізнається, чи могло б це стати можливим, якби не батьки.

- Мама заради мене переїхала до Львова. Я вважаю, що мої батьки дуже сильно допомагають мені стати тим виконавцем, яким я бачу себе. Усе вони роблять правильно. В Україні є дуже багато талановитих дітей і мої батьки, і всі інші військовослужбовці, допомагають розвиватись у наших талантах і спати спокійно в наших домівках. Тому я дійсно пишаюсь своїми батьками і всіма військовослужбовцями країни.

Група інформації і комунікації військової частини 3002

Західного ОТО НГУ

АТОграф


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling