Статті

День Конституції. Символ успіху

28 Червня 2019 00:30

Шановні українці! Щиро вітаю вас із Днем Конституції!

Для мене це - особливе свято. Свято - символ. Мені дуже приємно відчувати, як поступово змінюються настрої людей - від сприйняття Дня Конституції як просто додаткового вихідного до непідробного відчуття власної причетності до процесів державотворення.

Бо Основний Закон - це не лише статті, положення і норми. Це, насамперед, символ. Символ єднання усіх у нарешті доконаному здобутті Україною незалежності та в остаточному визначенні власної національної ідентичності.

Ми нарешті починаємо сприймати День Конституції як ще один День Незалежності. І саме так відбувається у всіх цивілізованих країнах Світу.

На різних комунікаційних майданчиках точиться чимало дискусій щодо необхідності подальшого внесення змін до Конституції. Безумовно, це має бути прерогативою фахівців-конституціоналістів. А головне завдання кожного з нас - поважати, шанувати і ДОДЕРЖУВАТИСЯ українського законодавства.

Взагалі! Не лише Основного Закону. Який, беззаперечно, є філософією усієї нормотворчої бази. Звернімося до світового досвіду - побачимо безліч країн, які досягли успіху, передусім, через беззастережне додержання і відповідальне ставлення до свого національного законодавства.

Якщо ми впевнено і непохитно станемо на цей шлях, то, переконана, вже невдовзі усі разом збудуємо не декларовану, а осяжну "суверенну і незалежну, демократичну, соціальну, правову державу" на багато поколінь вперед.

І не забариться той час, коли Україна стане справжнім зразком плекання європейських гуманістичних цінностей та гідним прикладом для наслідування!

З Днем Конституції!

Слава Україні!


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling