Думки

З Днем Національної поліції!

4 Липня 2019 00:13
Ірина ЄФРЕМОВА

Щоразу у цей день я згадую, як усе починалося, у яких важких переймах поставала реформа національної правоохоронної системи, результат якої – сформована Національна поліція України.

Реформа, яка фактично почалася з руїни. Коли стара карально-кришувальна система, яка давно вже скидалася на струхлявілий стовбур, що прогнив від самого зародку, була поглинута хвилею революції 2014 року.

Будемо відвертими, сьогодні ми маємо чим пишатися – Національна поліція стала одним із взірців державного сервісу європейського рівня. У реформу щиро повірили наші партнери – Європейський Союз, США, Канада, Японія – співпраця відбувається на усіх рівнях: від фінансової підтримки конкретних проектів до потужного вишколу українських копів провідними вузькопрофільними фахівцями.

Але найбільш виразним і красномовним показником, як на мене, є довіра громадян, яка попри зливи "чорного" піару і намагання паплюжити поліцію на догоду політичній кон'юнктурі, залишається стало високою.

Так, ніде правди діти, проблем вистачає. Наприклад, поліції часто закидають, що в лавах залишилося багато тих, хто своїми діями і вчинками відверто дискредитує нову правоохоронну систему. Та будьмо щирими: чи це сама система не бажає самоочищення та чинить супротив, чи є інші причини?

Я знаю безліч фактів, коли правоохоронці, які були звільнені за результатами переатестації, масово поновлювалися на роботі за рішеннями судів. То до кого ж питання тоді?!

Хочу звернутися до всіх українців: всеохопне, глобальне реформування – це титанічна праця і поліція готова до цього, але наші співгромадяни, які сьогодні її представляють, мають відчувати підтримку кожного з нас. Це – чи не найбільша мотивація для молодих хлопців і дівчат у формі, які обрали за свій життєвий орієнтир захист і служіння своєму народові.

Давайте допоможемо їм!

А всім правоохоронцям бажаю міцного здоров'я, надійного плеча товариша і затишного родинного осердя! І нехай Господь завжди оберігає вас!

З Днем Національної поліції!


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling