Думки

Україна покаже всьому світу, що не кидає своїх

29 Жовтня 2019 16:53
Антон ГЕРАЩЕНКО

Сьогодні, за дорученням Міністра МВС, зустрівся з українським в‘язнем сумління – Віталієм Марківим.

Тим самим нацгвардійцем, якому несправедливо, під тиском пропагандистської істерії суд міста Павії дав 24 роки позбавлення волі.

Ні на одній із 167 сторінок вироку Віталію Марківу немає жодного доказу чи факту його причетності до загибелі італійського журналіста Рокеллі та громадянина Росії Миронова, які втратили життя під час мінометного обстрілу під Слов’янськом 24 травня 2014 року.

Не дивлячись на 2 роки і 4 місяці проведених в неволі, Віталій є бадьорим і цілеспрямованим.

Він підтримує своє тіло і дух постійними тренуваннями. Читає багато книжок.

Більш за все йому прикро навіть не за те що він свої молоді роки проводить за ґратами, а те, що італійський суд фактично звинуватив Український народ в тому, що він захищав свою державу від підступного нападу.

Віталій передав слова найщирішої подяки своїм побратимам – бійцям добровольчого батальйону НГУ імені Генерала Кульчицького, а також його добровільним захисникам – волонтерам в Україні, Італії та по всьому світу.

Він, як і ми всі, вважає цей судовій процес не юридичним актом, а суто політичною, піарно-пропагандистською розправою над українським солдатом.

Ще одною гарною новиною для Віталія стало те, що разом з найкращими італійськими адвокатами Раффаеле Делла Валле та Нікколо Бертоліні до його захисту приступив і український адвокат Oleksandr Chebanenko.

Апеляція на абсурдний, неправосудний і не маючий нічого спільного з реальністю вирок буде подана вчасно.

Слухати справу буде апеляційний суд присяжних міста Мілана.

Ми будемо і далі боротись і робити все необхідне для звільнення солдата Віталія Марківа до повного зняття всіх несправедливих звинувачень.

Україна покаже всьому світу, що не кидає своїх захисників напризволяще.

P. S. Публікую тут посилання на повний текст неправосудного вироку Віталію Марківу у перекладі на українську мову.

Передбачаю, що ознайомившись з текстом цього вироку, українські правники будуть шоковані тим, що в Італії людина може отримати 24 роки позбавлення волі без жодних причинно-наслідкові зв’язків між її діями та загибеллю іншою людини.

Оригинал


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling