Статьи

Алексей Кучер: Сегодня год, как Владимир Зеленский - Президент Украины

20 мая 2020 19:59

Сьогодні рік, як Володимир Зеленський – Президент України.

Майже рік я в його команді – спочатку як кандидат у народні депутати, потім – як народний депутат, і вже півроку – як голова обласної державної адміністрації. Незалежно від назви посади – ми рухаємося в спільному напрямку в конструктивній співпраці.

Як народний депутат, я підтримав президентські ініціативи щодо зменшення кількості народних депутатів України, скасування недоторканності народних депутатів України, прийняття закону про імпічмент президента, нагороди викривачам корупції, реформи системи прокуратури, забезпечення повної оперативної незалежності НАБУ тощо. Ці та ряд інших підтриманих ініціатив – уже частина чинного законодавства України.

Я дякую Президентові за виказану довіру і продовжую командну роботу як голова Харківської ОДА.

Незмінне головне – на місцевому рівні підтримуються всі ініціативи та програми Президента: від «Великого будівництва» до проєктів у сфері діджиталізації. Робота триває 24/7 – і вже дала свої проміжні результати.

Ми показали конструктивність співпраці з обласною радою – усі наші ініціативи підтримуються, ряд з яких (зокрема, обласний бюджет та проєкт Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2020 рік) – абсолютною більшістю складу. У нас спільна мета – розвиток області, і я дякую депутатам за таку позицію.

У рекордно короткі строки ми розробили низку стратегічних документів, які протягом тривалого часу чекали свого «зоряного часу». Завдяки нашій мобілізації та оперативній роботі сотен людей, регіон вчасно отримав Стратегію розвитку на 2021 – 2027 роки. І тут ми також здобули підтримку абсолютної більшості депутатів.

За показниками децентралізації та об’єднання громад ми підняли область на лідерські позиції з 15 місця: ми одні з перших сформували Перспективний план формування територій громад Харківської області та направили його в Кабмін. Відповідне розпорядження КМУ було двічі нами погоджено і, незважаючи на певні перепони, що виникли на шляху до його затвердження, я впевнений, що ми захистимо всі прописані позиції. Також одними з перших ми перейшли до наступного етапу – нами сформовані пропозиції щодо адміністративно-територіального устрою субрегіонального (районного) рівня Харківської області та направлено їх у відповідне міністерство.

Ми показали, що не кидаємо справ на півдорозі та доводимо розпочате до кінця. Навіть під час карантину. Продовжилися та вже цього року будуть завершені будівництва та реконструкції:

- фізкультурно-оздоровчого комплексу в смт Краснокутськ;
- фізкультурно-оздоровчого комплексу в місті Дергачі;
- фізкультурно-оздоровчого комплексу «Донець» в місті Ізюм;
- Краснопавлівської школи у Лозівському районі;
- Наталинського НВК у Красноградському районі;
- Олексіївського НВК у Первомайському районі;
- Пархомівської школи у Краснокутському районі;
- початкової школи та дитячого садка в мікрорайоні «Надія» селища Пісочин;
- будівлі Зміївського ліцею №1; приміщення для нового дитсадку в Близнюках;
- Люботинського дитсадка № 5;
- Південноміського дитсадка.

Не забуваємо і про нове. У рамках президентської програми «Велике будівництво» в 2020 році на Харківщині розпочаті будівництва та реконструкції:

- фізкультурно-оздоровчого комплексу в смт Новопокровка Чугуївського району;
- дитсадка «Дзвіночок» в Малій Данилівці Дергачівського району;
- майданчику із синтетичним покриттям на території Вовчанського ліцею №1.

Окрім цього з обласного бюджету виділені кошти та розпочато реконструкцію Харківського обласного госпіталю для ветеранів війни. На базі закладу вже в цьому році запрацює Реабілітаційний центр для ветеранів війни.

Не менше уваги ми приділяємо й дорогам. У 2020 році:

- Збільшено на 45% (на 548 677 тис. грн) фінансування ремонтно-будівельних робіт на дорогах державного значення. Цим коштом цього року влаштують верхні шари покриття та введуть в експлуатацію 112 км доріг (на 83% більше, ніж у 2019);

- Збільшено у 1,5 рази фінансування ремонтів та утримання місцевих доріг. Поточні середні ремонти заплановані на 24 об’єктах (загалом – 76 км), на 7 з них роботи вже виконані (відновлено 12,4 км дорожнього покриття).

Незважаючи на карантин та попри всі його наслідкові перепони, ми вчасно провели та вже завершуємо посівну в області. Зараз засіяно вже 91,9% із прогнозованих площ.

Ми сконцентрували діяльність на підтримці промислових підприємств. Між іншого:

- Вирішено питання відновлення роботи ДП «ХКБМ» з виконання державного оборонного замовлення. На підприємстві повністю погашена заборгованість із зарплати. У січні-квітні 2020 року обсяг товарного випуску ДП «ХКБМ» збільшився у 1,9 рази.

- Вирішено питання завантаження державним оборонним замовленням ДП «Завод ім. Малишева». Обсяг товарного випуску за січень-квітень 2020 року збільшився в 2,4 рази.

- Зрушили з мертвої точки питання відновлення роботи ПВРЗ. Змінено неефективного керівника, погашено заборгованість із заробітної плати. В Мінінфраструктури активно лобіюю питання повноцінного завантаження цього підприємства замовленнями «Укрзалізниці».

- Працюємо на перспективу – зокрема ведемо переговори з Узбекистаном для отримання замовлень «Турбоатомом» та Мінінфраструктури – заради замовлень для ХАЗу.

- Активно ведемо роботу щодо створення національного авіаперевізника та розвитку українського аероспейсу.

Звісно, у фокусі уваги зараз медицина. Про боротьбу з коронавірусом інформую постійно.

Окрім цього, слід зауважити, що в лютому 2020 на сферу охорони здоров’я виділено рекордну суму – близько 670 млн грн – це майже вдвічі більше, ніж у 2019 році.

Оцінюючи можливі ризики впровадження медреформи та проблеми, які ймовірно можуть виникнути, ми створили стабілізаційний фонд – близько 460 млн грн (у першу чергу для покриття зарплат працівникам охорони здоров’я). Цей досвід є унікальним і він наразі єдиний по всій Україні.

Вперше в області сформовано комплексний підхід до вирішення питань екології. Для прикладу:

- Тільки з 30.01.2020 по 18.05.2020 перевірено 344 лісові господарства, 1068 транспортних засобів, що перевозили деревину, відкрито 107 кримінальних проваджень (усього перебуває в провадженні за ст. 246 КК - 250). Звільнено відомого на всю Україну Віктора Сису, ведеться активна робота щодо його притягнення до кримінальної відповідальності.

- За останні півроку виявлено факти незаконної передачі в приватну власність земель природного заповідного фонду (у тому числі національного природного парку «Гомільшанські ліси», регіонального ландшафтного парку «Великобурлуцький степ»). Кримінальні провадження вже відкрито.

- Зупинено забруднення довкілля низкою підприємств області (зокрема, ТОВ «Зачепилівський молзавод»; ТОВ «СВІСС КРОНО» у смт Солоницівка). Ведеться робота для анулювання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря ТОВ «ПРОММЕТСПЛАВ».

- Завдяки зверненням жителів Харківщини – в тому числі й тут, на моїй сторінці, ми оперативно реагуємо на питання несанкціонованих сміттєзвалищ.

Уперше в Україні запроваджено практику виїзних прийомів громадян в їх населених пунктах по всій області керівниками всіх департаментів, управлінь та служб обласної адміністрації. Цей досвід вже вирішили наслідувати й у ряді інших регіонів. На жаль, через карантин проведення виїзних прийомів поки призупинено.

Більш розгорнута інформація про проміжні підсумки буде сьогодні на сайті Харківської ОДА. Ми не зупиняємося!

Оригинал


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling