Думки

Служити і захищати!

4 Липня 2020 00:01
Ірина ЄФРЕМОВА

«… вірно служити Українському народові, дотримуватися Конституції та законів України, втілювати їх у життя, поважати та охороняти права і свободи людини, честь держави…" – цими словами присягають на вірність народу ті, хто вступає на службу до лав Національної поліції.

І, повірте, у тих, хто хоч раз бачив очі хлопців та дівчат під час складання цієї клятви, не залишається жодних сумнівів у щирості їхніх намірів – «Служити і захищати!». Я бачила. Це – надзвичайно емоційно зворушливий і щемливий момент, від якого підступають сльози.

Сьогодні – День Національної поліції. І принципово, аби кожен українець усвідомлював, що це – не просто професійне свято поліцейських, це – важливий день для кожного громадянина.

Чесна, справедлива правоохоронна система є фундаментом демократичного суспільства, бо саме на поліцейських покладено обов’язок охороняти права і свободи людини.

Але відносини між поліцією та суспільством – дорога з двостороннім рухом. І з одного боку – правоохоронці зобов’язані дотримуватися присяги, яку дали українському народу, а з іншого – вони потребують зворотного зв’язку і їм надзвичайно важливо відчувати підтримку та повагу суспільства. Це ще більше заохочує поліцейських, дає їм відчуття, що їх зусилля не марні.

Як голова Наглядової ради Харківського національного університету внутрішніх справ спілкуюся з курсантами – майбутніми поліцейськими і знаю, про що говорю. Вони щиро готові зробити неможливе заради України та наших громадян і, до речі, постійно це підтверджують своїми вчинками.

Ніде правди діти – правоохоронна система поки що ще не бездоганна, як, зрештою, і все у житті, але вона поступово позбувається негативних проявів і місія суспільства – не чимдуж таврувати, а щиро допомагати у цьому.

З Днем Національно поліції!

Слава Україні!


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling