Думки

З Днем захисника України!

14 Жовтня 2020 00:04
Ірина ЄФРЕМОВА

14 жовтня – день, коли ми відзначаємо одразу три надважливих національних свята: День захисника України, День українського козацтва та Покрову Пресвятої Богородиці.

День захисника України – досить нове свято, але воно вже встигло стати одним із моїх найулюбленіших, бо це -день, коли ми вшановуємо надзвичайну мужність, безкомпромісну гідність, готовність до самопожертви тих, хто знаходиться на вістрії боротьби з найбільшими викликами сьогодення для нашої держави.

А таких викликів, на жаль, останніми роками для України більш ніж достатньо… До неоголошеної агресивної війни на Сході та неперервної підступної інформаційно-пропагандистської кампанії цьогоріч додалася ще одна надзвичайно небезпечна загроза – пандемія, яка внесла свої суттєві коректури у життя практично кожної держави світу.

Завжди вважала, аби якомога глибше пізнати людину, треба подивитися, як вона поводитиметься у критичні ситуації. Думаю, у випадку держав можна використати таку саму схему.

Дивлячись на Україну, на те, як громадяни об’єднують зусилля для спільного вирішення проблем, що, здавалося б, абсолютно не мають рішень; як забезпечують підтримку тим, хто найбільше її потребує; як демонструють надлюдську самопожертву у найскладніші моменти – щиро пишаюся тим, що я – українка!

Впевнена, що усім разом нам під силу вистояти за будь-яких умов і перемогти будь-які виклики! Дуже сподіваюся, що наступного року ми будемо підбирати дату для святкування перемоги над зовнішнім ворогом і небезпечною хворобою. І, здається мені, 14 жовтня для цього ідеально підійде!

З Днем захисника України!

З Днем українського козацтва!

З Покровою Пресвятої Богородиці!

Слава Україні!


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling