Думки

Аеромедична евакуація: ми закінчили підготовку – починаємо реальну роботу

20 Березня 2021 17:47
Арсен АВАКОВ

Сьогодні ми обговорюємо НЕ можливість аеромедичної евакуації й транспортування донорських органів для трансплантології – ми обговорюємо технічні деталі готового практичного вирішення!

Першого квітня ми починаємо пілотний проєкт у Львівському регіоні, а з першого травня в Київському – постійні чергування та обслуговування викликів бригад екстреної медичної допомоги за підтримки вертольотів авіапарку МВС.

Вперше я показую карту з 15 пунктами постійної дислокації – Київ, Луцьк, Львів, Ужгород, Івано-Франківськ, Чернівці, Калинівка, Одеса, Миколаїв, Олександрія, Кременчук, Канів, Харків, Суми та Ніжин. Там будуть чергувати наші повітряні судна – вертольоти та літаки якими керуватимуть підготовлені пілоти. Фактично дві третини України – це тільки початок. Далі приєднаємо Черкаси, потім схід України.

Одно з ключових завдань – надання медичної допомоги. Вилітаємо на відстань до 350 км – тому таке зонування – і доставляємо хворих або лікарів. Найбільша концентрація на гірські західні райони – важкодоступні місця.

Це та якість життя, якої ми прагнемо.

Авіаційний флот МВС – 57 маневрених вертольотів Airbus: великий – Super Puma, Н-145 – середній вертоліт та маленький вертоліт – Н-125. Крім того, у нас будуть працювати й українські вертольоти Мі-8 і Мі-2.

До 2022 року ми плануємо мати понад 70 машин. Це третій за величиною і якістю флот в Європі.

До цього додаємо літаки – український "Антонов" та австрійський "Diamond" – зовсім легкі та маневрені.

Поєднання літаків і вертольотів дозволить нам зробити так, щоб наші чудові лікарі могли робити свою роботу, на всій території країни.

Наразі ми закінчили підготовку – ми починаємо реальну роботу!


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling