Думки

З Великоднем!

1 Травня 2021 00:04
Ірина ЄФРЕМОВА

У нашій країні Великдень – вже давно не лише релігійне свято. Паска, крашанки та інша атрибутика, безумовно, будуть практично на кожному столі. Але найважливіше інше – про кого кожен з нас згадає у цей день.

Великдень для України – свято-символ родини, любові та поваги до рідних та друзів. Цей день ми намагаємося провести з тими, хто є найважливішими у нашому житті – коханими, батьками, дітьми, або хоча б телефоном чи месенджером зв’язатися з близькими, з якими розділяє відстань.

«Христос Воскрес!» та «Воїстину воскрес!» – своєрідний сигнал: я пам’ятаю про тебе, ти для мене важливий! Ці коротенькі вирази ніби кодують усі найніжніші, найтепліші слова, які хотілося б сказати рідним. Адже ми постійно перебуваємо у вирії подій, тож іноді фізично не встигаємо навіть зателефонувати близьким. Великдень – чудовий привід, яким користується більшість українців.

Але, на жаль, цього року вже вдруге доведеться відійти від нашої традиції – пандемія поки що продовжує визначати наш порядок денний. І такі довгоочікувані зустрічі з близькими знову доводиться відтерміновувати…

Це важко і боляче, але любити когось – не тільки приємно та позитивно проводити час разом, а, в першу чергу – не бути егоїстом: намагатися захистити рідну людину, не наражати її намарно на небезпеку. І цьогоріч для більшості це знову означає телефон замість рідних обіймів, «смайлик» замість торкнутися руки та подивитися в очі батькам…Та, якщо це може уберегти їх від небезпеки коронавірусу, хіба вибір неочевидний?!

Я дуже сподіваюся, що вже зимові свята ми зможемо відсвяткувати у колі рідних та близьких, не переймаючись, що можемо наразити їх на ризик інфікування. Але при цьому добре розумію – це залежить лише від нас. Така ситуація можлива тільки, якщо кожен відповідально діятиме сьогодні!

Бережіть себе та рідних! Оберіть найбезпечніший спосіб сказати їм «люблю» та «Христос воскрес!».

Зі святом!


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling