Думки

З Днем медика!

18 Червня 2021 22:28
Ірина ЄФРЕМОВА

Традиційно у професійні свята вітають тих, хто працює в певній галузі, але з Днем медичного працівника я щиро хочу поздоровити всіх українців. З дитинства ми розуміємо, що медик, чи то лікар, чи то медична сестра або фельдшер – шанована і надзвичайно відповідальна професія. Але останній рік надав цьому наративу дуже глибокий, абсолютно чіткий і зрозумілий зміст, сутність.

Те, з якою гідністю, самопожертвою та мужністю працювали наші медики, просто неможливо описати словами. Напевно, не треба нагадувати, з якою медичною системою Україна зустріла пандемію. Тож до спільного для медиків усього світу жаху через нерозуміння, як лікувати нову, досі незнану хворобу, у українських було ще одне глобальне питання без відповіді: "як це робити, не маючи необхідного обладнання?!"

А лікувати було треба і для більшості клятва Гіппократа була не пустим звуком. І в таких надважких умовах українські медики почасти робили неможливе, рятуючи життя українцям.

Я щиро захоплююся цими людьми, їхньою самовідданістю та відвагою!

А ще у цей день дуже хотілося б висловити найтепліші слова подяки волонтерам, тим, хто в складні часи встав на підтримку медиків, забезпечивши їм надійний тил та опору, а головне – розуміння, що їх праця важлива, необхідна і дуже поважна!

Від усього серця вітаю з Днем медичного працівника! Бажаю їм богатирського здоров'я, величезного щастя та гідної винагороди праці! Хай пандемія і хвороби залишаться у минулому, а попереду на них чекає лише робота, пов'язана з профілактикою та наукою!

Від усього серця дякую медикам!


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling