Статьи

Чотири проєкта загальною вартістю €1,3 млрд для економіки України!

1 июля 2021 22:37

Сьогодні Верховна Рада України ратифікувала 4 масштабні проєкти загальною вартістю €1,3 млрд – це результат роботи Змішаної українсько-французької комісії з економічного співробітництва! Дякую колезі-співголові – міністрові економіки, фінансів і відновлення Французької Республіки Бруно Ле Меру! 🇺🇦🇫🇷 🤝💪

1.Проєкт постачання рятувальних машин з драбинами компанії "EchellesRiffaud" для Державної служби з надзвичайних ситуацій (€300 млн). Україна отримає 370 пожежних драбин (200 – висотою підйому до 33 м; 170 – до 42 метрів, шасі Renault). Локалізація виробництва в Україні – від 30 до 50%.

Наразі ситуація з висотною пожежною технікою в Україні критична – в підрозділах ДСНС чергують 265 пожежних драбин з 447 потрібних – 99,5% з них віком від 20 років.



2. Проєкт постачання 130 вантажних електричних локомотивів (80 – двосистемних, 50 – односистемних) компанії "Alsom" (€882,5 млн). 35% робіт буде виконано українськими підприємствами.

Сьогодні парк електровозів – 632 з 1077 потрібних – 59%. Ступінь зносу складає майже 90%.



3. Проєкт з модернізації західної фільтрувальної станції КП "Попаснянський районний водоканал" Луганської області (€70 млн).

Доступ до якісної питної води отримають жителі понад 20 міст і селищ, у тому числі міста Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля та смт Шипилівка – більш як 1 млн людей.

4. Проєкт з реконструкції об'єктів водопровідно-каналізаційного господарства м. Київ ПрАТ АК "Київводоканал" (€70 млн).

Проєкт забезпечить модернізацію системи водопостачання, яка будувалась ще у 60-х роках минулого сторіччя та створить нові робочі місця – 30% від контракту складатимуть товари, роботи та послуги вітчизняного виробництва.

Реалізація проєкту дозволить поліпшити якість питної води в столиці для 25% жителів, а це приблизно 3 млн людей. До того ж реновація вирішить одну з великих екологічних проблем – скидання промивних вод у річки.



Ще раз стисло – €1,3 млрд в економіку країни, нові робочі місця, якість життя українців та модернізація інфраструктури! Дякую Народним депутатам за підтримку!


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling