Статьи

Служіть чесно та з честю!

4 июля 2021 11:31

Шість років тому ми розпочали створення Національної поліції України як принципово нового, високотехнологічного, зручного для людини сучасного поліцейського сервісу.

Національна поліція – це боротьба зі злочинністю, слідство та розшук, забезпечення правопорядку під час масових заходів, відсіч кібератак і ще багато оперативних завдань задля забезпечення безпеки та права у державі. Це робота кожного дня та відповідь на кожний виклик часу й суспільства.

Поліція забезпечує правопорядок під час виборів та святкових заходів, працює у прифронтовій зоні та в районах стихійного лиха, а останнім часом – ще й залучена до заходів з подолання пандемії коронавірусу. Поліція не має відпусток та святкових вихідних.

Наразі середній вік поліцейського становить 36 років! 36 – це вік звершень та розвитку, готовності до росту та відкритості для нових технологій!

Це вкрай складне завдання – збудувати нове на базі старої, украй розбалансованої системи, утримуючи баланс, не втрачаючи ефективності, зберігаючи досвід справжніх фахівців.

За шість років ми на 40 відсотків змінили особовий склад і цей процес буде продовжено, поки сьогоднішні випускники не пройдуть шлях від лейтенанта до генерала.

Шість років – це досить мало для нового правоохоронного органу, що надає суспільству якість сервісу, якого ще не було у вітчизняній історії.

Проте цього часу нам вистачило, щоб виростити нову генерацію молодих амбітних керівників, які просувають подальші реформи, залучають найкращий закордонний досвід, формують команду однодумців.

За шість років існування Національної поліції України:

  • опрацьовано понад 47 мільйонів викликів громадян;
  • розкрито понад 562 тисячі злочинів;
  • проведено майже 10 тисяч спецоперацій спецпідрозділу КОРД та звільнено 129 заручників;
  • припинено діяльність понад 1400 злочинних груп і організацій;
  • вилучено 23 тонни наркотиків загальною вартістю 11 мільярдів гривень;
  • викрито понад 30 тисяч кіберзлочинів;
  • вилучено понад 38 тисяч одиниць зброї та 9 тонн вибухівки;
  • розшукано та повернуто батькам понад 66 тисяч дітей;
  • забезпечено безпеку під час понад 360 тисяч масових заходів, у яких взяли участь близько 100 мільйонів громадян.

За цей час 56 тисяч поліцейських несли службу в зоні АТО/ООС.

Багато амбітних завдань уже виконано, натепер ми реалізуємо важливий проект формування єдиного безпекового простору для територіальних громад.

Проект «Поліцейський офіцер громади» вже втілено у 279громадах, рівень довіри до них становить 70 відсотків!

Хочу привітати хлопців та дівчат, які вибрали для себе складну та гідну життєву справу – Служити Закону та Захищати Людину!

Ми усвідомлюємо свою відповідальність за довіру, яку неможна ошукати!

Вітаю із шостою річницею Національної поліції України всіх 130 тисяч поліцейських держави.

Вони щодня на варті, щодня під ризиком, щодня на передовій війни: і з ворогом-агресором РФ, і з внутрішніми ворогами.

Там, де тяжко, вони перші!

Робив і робитиму все, щоби Нацполіція України зміцнювалася, щоби залишалися та йшли сюди служити найкращі і щоби рівні довіри населення до поліцейських постійно зростали.

Бажаю всім поліцейським бути гідними своєї Батьківщини та подвигу героїв, що віддали своє життя, виконуючи службові обов’язки в боротьбі за суверенітет та територіальну цілісність України!

Служіть чесно та з честю!

Слава Україні!

Оригинал


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling