Думки

З Днем Гідності та Свободи!

21 Листопада 2021 00:03
Ірина ЄФРЕМОВА

День Гідності та Свободи. Мабуть, такого свята немає у жодній іншій країні світу. Одночасно, воно є природним для нашої держави, адже влучно передає сутність України, її душу.

Гідність з давніх давен оспівувалася в українській літературі. Від діда-прадіда вона вважалася однією з головних чеснот людини поруч з розумом та мужністю. Але навіть тоді, коли Розум був ладен взяти паузу, саме Гідність надихала Мужність робити надможливе і здобувати перемогу там, де, здавалося б, не було ані найменшого шансу…

Українське сьогодення – також історія про гідність. І, безумовно, про свободу. Незламне почуття гідності, непереборне бажання свободи об’єднували українців та виводили сотні тисяч, мільйони громадян на Майдани.

Ці ж почуття вже восьмий рік поспіль мотивують та надають сил Україні у війні проти російського агресора.

Українська гідність та щире прагнення до свободи змушують світ захоплюватися нашою державою, а найбільших гравців на геополітичній арені – демонструвати всебічну підтримку. І скільки б не вдавався ворог до блюзнірства, та, безсумнівно, на такий супротив він точно не розраховував. І так буде доти, доки не залишить Україну в спокої.

Ми, українці, – усі різні, буває, що маємо кардинально протилежні погляди не деякі питання. Дійсно – іноді у нас спрацьовує принцип «на два козаки – три гетьмани», але перед спільним ворогом ми миттєво об’єднуємося у єдине незламне ціле, відкидаючи власні амбіції та інтереси!

І, вважаю, цю національну характерну особливість краще завжди враховувати як у Кремлі, так і потенційним внутрішнім ворогам, аби остаточно не зламати об Україну… щонайменше зуби…

А мені сьогодні хочеться від щирого серця привітати кожного українця з Днем Гідності та Свободи!

Слава Україні!

Героям слава!


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling