Политика

Партия "УДАР Виталия Кличко" начинает бой за Украину

4 мая 2012 15:59

 У Запоріжжі відбувся З'їзд партії «УДАР», на якому ухвалили виборчу стратегію на майбутні парламентські вибори. У ній «УДАР» зокрема визначив, що партійний список формуватиме самостійно і по багатомандатному округу йтиме на вибори самостійно. Про це на прес-конференції повідомив Голова Харківської обласної організації Політичної партії «УДАР Віталія Кличка» Юрій Літвіненко.

 
Щодо балотування в мажоритарних округах, партія виступає за принцип «один округ-один кандидат від опозиції». Але наполягає на критеріях і принципах, за якими слід визначати кандидатів на рейтингових опитуваннях в округах - щоб люди визначали опозиційних кандидатів, які мають шанси перемогти у провладних. Також «УДАР» і надалі дотримуватиметься принципу непоборення в опозиційному таборі і розраховує на таке ж ставлення від колег по опозиції. В партії вважають, що всі опозиційні сили, які йдуть на вибори, повинні створити спільний центр захисту результатів волевиявлення громадян.
 
На З’їзді було наголошено на необхідності звільнення лідерів опозиційних партій і припинення політичних репресій.
 
Як повідомив Ю. Літвіненко на З’їзді партії було створено молодіжне крило партії та підписано угоду про взаємодію з громадським рухом «ЧЕСНО».
 
Крім того було ухвалено звернення до громадян України, в якому, зокрема, партія закликала усіх свідомих і небайдужих виборців прийти на дільниці в день виборів і проголосувати за політичну силу, якій вони симпатизують. «Справа навіть не в тому, за кого проголосувати, а в тому, щоб зробити це. Інакше - голоси тих, хто не прийде, використають в актив влади», - зазначив Віталій Кличко на прес-конференції після з’їзду.
 
Також, відповідаючи на запитання журналістів лідер «УДАРу» повідомив, що виборчий штаб партії вже створений і очолив його заступник голови партії Віталій Ковальчук.
 
Голова Харківської обласної організації відзначив, що одним з основних питань ІХ З’їзду Політичної партії «УДАР Віталія Кличка» було визначення програмних пріоритетів партії. Серед них:
 
 -УДАР за забезпечення гідності людини, гарантування захисту її прав і свобод;
 -УДАР за те, щоб поставити владу під контроль громади;
 -УДАР за те, щоб правосуддя було чесним;
 -УДАР за створення економіки нових можливостей;
 -УДАР за спрощення податків і зруйнування корупційної надбудови «контролюючих і перевіряючих органів», які душать ділову активність;
 -УДАР за повернення правоохоронцям їх захисної, а не репресивної функції;
 -УДАР вимагатиме поваги до української мови і культури, історії і традицій, ми за рівний розвиток всіх мов нацменшин, що проживають в Україні;
 -УДАР за доступну медицину і освіту, конкурентоспроможну культуру. Ми запровадимо поширені в цивілізованих країнах механізми, щоби бізнесу було вигідно фінансувати освітні, медичні, наукові та культурні проекти, підвищуючи їх якість і роблячи їх доступними для людей.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling