Политика

Партія регіонів потрапила в патову ситуацію, - Т.Стецьків

4 июля 2012 12:22

Після відставки спікера Володимира Литвина Партія регіонів потрапила в патову ситуацію. Про це заявив депутат Тарас Стецьків, повідомляє "Українська правда".

"Якщо Литвин не підписує закон про мову, то щоб подати його на затвердження президенту, треба обрати нового спікера", - зазначив Т.Стецьків.

"Однак, за чинним регламентом, для відставки Литвина і затвердження нового спікера треба 300 голосів та голосування в таємному режимі", - додав він.

За його словами, Партія регіонів намагається змінити процедуру обрання та звільнення спікера – відповідний законопроект вніс регіонал Владислав Забарський.

"Але тут Партія регіонів знову потрапляє в патову ситуацію. Адже щоб змінити закон про регламент, треба пройти два його читання, після чого змусити Литвина підписати нову редакцію закону про регламент, а потім направити на підпис президенту", - зазначив Стецьків.

Тобто, за його словами, регламент вимагає від Партії регіонів не лише змусити Литвина підписати закон про мови, а й підписати закон про зміни до регламенту, який повинен змінити процедуру призначення спікера.

"Законодавство не дозволяє підписувати закони першому віце-спікеру Адаму Мартинюку", - додав Стецьків.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling