Политика

Янукович сказав своїм про дострокові вибори

4 июля 2012 13:23

 Президент України Віктор Янукович провів зустріч з керівництвом парламенту та депутатських фракцій. На зустрічі були присутні перший заступник Голови Верховної Ради Адам Мартинюк, голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, голова депутатської групи «Реформи заради майбутнього» Ігор Рибаков, голова фракції Народної партії Ігор Шаров та голова фракції КПУ Петро Симоненко. Про це повідомляє прес-служба АП.

«Перш за все, я запросив вас для того, щоб обговорити кризовий стан ситуації в парламенті і що ми будемо робити у такому випадку», - зазначив Президент на початку зустрічі.

«Я вважаю, що ми повинні зробити все, щоб парламент працював надалі. Закінчити цю сесію і, безумовно, розпочати роботу сесії у вересні цього року. Це головне завдання», - наголосив Глава держави.

Віктор Янукович не виключив, що у разі якщо не вдасться стабілізувати роботу парламенту, «треба буде переходити до процедури дострокових парламентських виборів».

«Але я вважаю, що перш ніж починати цю процедуру, ми повинні вичерпати всі наші можливості. Повинні бути проведені переговори у фракціях між депутатами, безумовно, повинні бути переговори з керівниками фракцій опозиції і також з Головою Верховної Ради», - зазначив Президент. «Я вважаю, поки ми не пройдемо цей процес, ми обговорювати будь-які інші питання не можемо», - додав він.

На переконання Глави держави, якщо парламент сьогодні здатний працювати, всі переговори потрібно проводити в перервах, рухаючись уперед по порядку денному.

«Я ніколи не втручався і не втручаюсь в роботу Верховної Ради», - сказав Президент. «Але я зацікавлений в цілому в стабільності ситуації у країні. Тому я ніяких висновків зараз не хочу робити попередніх щодо процедури прийняття вчора закону про засади державної мовної політики», - зазначив Віктор Янукович.

За словами Президента, він, безумовно, вивчатиме цю ситуацію та проводитиме експертизу закону. «Все, що належить до повноважень Президента в цих питаннях, - я їх буду використовувати повністю. Тільки після того, як я вивчу всі ці питання, я буду мати можливість висловлювати свою точку зору і, відповідно, приймати певні рішення», - наголосив Глава держави.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling