Политика

Євродепутати відмовились від участі у тенісному турнірі в Україні

4 июля 2012 17:37

На знак протесту проти подій у Верховній Раді Україні делегації парламентів 15 країн Європи відмовилися брати участь в щорічному тенісному турнірі, який повинен відбутися в Києві. Про це повідомив представник оргкомітету турніру, голова Комітету ВР з питань молоді та спорту Павло Костенко, повідомляє НБН.

За його словами, такий спортивний захід між європейськими парламентами проходить протягом 19 років під егідою Європарламенту, і в цьому році Україна повинна була вдруге провести його у себе 6-7 липня.

Однак, як повідомив народний депутат, «після того, як правляча більшість антиконституційним способом прийняла мовний закон, від усіх парламентських делегацій надійшли телеграми про відмову від участі в тенісному турнірі в знак протесту».

Участь в турнірі повинні були прийняти делегації парламентів п'ятнадцяти країн, серед яких Україна, Італія, Польща, Угорщина, Словенія, Хорватія, Болгарія, Румунія, Литва та інші.

Нагадаємо, сьогодні у відставку подали спікер Верховної Ради Володимир Литвин і віце-спікер Микола Томенко. Причиною відставки стало несподіване прийняття скандального закону про мови з великою кількістю порушень.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling