Харьков

Пресс-служба Бережной требует опровержения информации о скандале с ее участием

14 сентября 2012 14:41

Интернет-обозрение “Главное” получило по электронной почте письмо от пресс-службы Елены Бережной, в котором изложено требование об опровержении информации, касающейся скандала между луганским адвокатом Еленой Андреевой и матерью Ирины Бережной - Еленой. Кроме того, от редакции требуют удалить с сайта все материалы на эту тему. Ниже приводим текст письма полностью..

От редакции добавим, что адвокат Елена Андреева и сегодня настаивает на том, что конфликт с “укусами” между ней и Еленой Бережной не улажен по сей день. Кроме того, Андреева в телефонном разговоре по факту получения редакцией "Главного" письма от пресс-службы Бережной подчеркнула, что намерена и дальше добиваться возбуждения уголовного делав отношении Елены Бережной. Адвокат переслала в редакцию фото-копиии документов, связанных с историей 2011 года. Напомним, частично документация была размещена 11 сентября 2012 года в материале “Инцидент между матерью "регионалки" Бережной и покусанным ею адвокатом не исчерпан”. Из присланных адвокатом Андреевой документов следует, что в июле 2011 года Елена Бережная причинила адвокату Андреевой легкие телесные повреждения.

Далее публикуем непосредственно текст письма пресс-службы Елены Бережной:

"Редакції сайту “Главное” -
www.glavnoe.in.ua

Вимога про спростування недостовірної інформації, викладеної у статтях «Мать нардепа Ирины Бережной покусала адвоката», «Конфликт между матерью нардепа Бережной и покусанным адвокатом исчерпан два года назад “та “Инцидент между матерью "регионалки" Бережной и покусанным ею адвокатом не исчерпан”.

Так, на сайті www.glavnoe.in.ua 02.09.12р. о 18 годині 5 хвилин було опубліковано статтю «Мать нардепа Ирины Бережной покусала адвоката», 03.09.12р. о 14 годині 21 хвилині було опубліковано статтю «Конфликт между матерью нардепа Бережной и покусанным адвокатом исчерпан два года назад “ та 11.09.2012 року о 14 годині 12 хвилин було опубліковано статтю“Инцидент между матерью "регионалки" Бережной и покусанным ею адвокатом не исчерпан”, в яких зазначені відомості, які не відповідають дійсності, щодо здійснення протиправних дій громадянкою Бережною Оленою Петрівною відносно адвоката Андреєвої О.М.. В зазначених статтях з посиланням на виборчий процес вказано, що Бережна О.П. є мамою народного депутата України та одночасно кандидата у народні депутати України по мажоритарному округу № 169 (м. Харків) Бережної І.Г. та її безпідставно звинувачено у скоєних злочинах.

Доводимо до відома, що 10.06.2011 року громадянкою Бережною О.П., яка була залучена виконавчою службою, як представник стягувача - Партії захисників Вітчизни для проведення виконавчих дій по виконанню рішення суду будь-яких тілесних ушкоджень громадянці Андреєвій О.М. не було нанесено та інші протиправні дії, про які зазначено у статтях «Мать нардепа Ирины Бережной покусала адвоката», «Конфликт между матерью нардепа Бережной и покусанным адвокатом исчерпан два года назад “та “Инцидент между матерью "регионалки" Бережной и покусанным ею адвокатом не исчерпан” не здійснювалися. Тобто, у вище вказаних статтях зазначені відомості, які є недостовірними та ганьблять честь, гідність та ділову репутацію Партії захисників Вітчизни, Голови Луганської обласної організації Партії захисників Вітчизни Бережної О.П. та народного депутата України та одночасно кандидата у народні депутати України по мажоритарному округу № 169 (м. Харків) Бережної Ірини Григорівні.

Тому що, в дійсності, представник стягувача – Партії захисників Вітчизни – Бережна О.П., як учасник виконавчого провадження, разом з державним виконавцем Артемівського відділу Державної виконавчої служби Луганського міського управління юстиції Макаровою Г.В., в присутності представників власника приміщення - Луганської міської ради та міліції, а також понятих намагалися 10.06.2011р. здійснити виконавчі дії по виконанню виконавчого листа Артемівського районного суду м.Луганська від 17.03.2009р. про звільнення нежитлового приміщення, шляхом примусового входження до нежилого приміщення, розташованого за адресою: м. Луганськ, кв. Луганський, 13-а, на другому поверсі.

Проте, адвокат - гр. Андреєва Олена Миколаївна, яка мешкає за адресою: м.Луганськ, вул. Т.Г. Шевченка, 4/42, в порушення вимог чинного законодавства, без жодних правових підстав чинила опір та перешкоджала державним виконавцям та представнику стягувача потрапити до цього приміщення. Тому, на вимогу державних виконавців було викликано оперативно-слідчу групу ЛМУ МВС України в Луганській області. Тобто, під час проведення вище вказаних виконавчих дій були присутні сімнадцять осіб, у тому числі сім працівників міліції.

У зв’язку з грубими порушеннями вимог чинного законодавства з боку гр. Андреєвої О.М. було складено акт державного виконавця від 10.06.2011р., в якому зазначено, що громадянка Андреєва О.М. чинила опір державним виконавцям та зірвала виконавчі дії.
В подальшому, саме із-за вищезазначених протиправних дій громадянки Андреєвої О.М. в.о. начальника Артемівського відділу Державної виконавчої служби Луганського міського управління юстиції Севирінова Г.Ю. направила на ім’я прокурора Луганської області подання у порядку ст. 97 КПК України, про порушення кримінальної справи стосовно гр. Андреєвої О.М. за ознаками злочину, передбаченого ст. 382 КК України – перешкоджання у виконанні рішення та ухвали суду.

Після вище вказаних подій, на деяких сайтах інтернет мережі були опубліковані статті, в яких були зазначені відомості, які опубліковані у статтях «Мать нардепа Ирины Бережной покусала адвоката», «Конфликт между матерью нардепа Бережной и покусанным адвокатом исчерпан два года назад “та “Инцидент между матерью "регионалки" Бережной и покусанным ею адвокатом не исчерпан”. В цих статтях, аналогічно, як і у статтях «Мать нардепа Ирины Бережной покусала адвоката», «Конфликт между матерью нардепа Бережной и покусанным адвокатом исчерпан два года назад “та “Инцидент между матерью "регионалки" Бережной и покусанным ею адвокатом не исчерпан” було посилання на нібито підтвердження працівниками міліції опублікованої інформації, наданої адвокатом Андреєвою О.М. стосовно протиправних дій Бережної О.П. 10.06.2011року.

Проте, на офіційному Інтернет сайті УМВС України в Луганській області 04.07.2011р. в 17 годин 03 хвилини було викладено спростування цих фактів. Так, у статті “Одна журналистка сказала...”було прес-службою УМВС України в Луганській області зазначено (дослівно, мовою оригіналу): „10 июня согласно решения Артемовского районного суда г. Луганска по исполнительному листу госисполнители Артемовского ОГИС вместе с представителем взыскателя - партии «Защитников Отечества» Еленой Бережной проводили исполнительные действия по освобождению нежилого помещения по адресу кв. Луганский, 13 А.

Постороннее лицо, гражданка Андреева препятствовала проведению исполнительных действий, что отражено в акте государственной исполнительной службы. Это, казалось бы, незначительное событие стало предметом обсуждения в интернет-сети.
В пресс-службу ЛГУ УМВД Украины обратилась Елена Бережная с просьбой прокомментировать сообщения в Интернете на сайтах о ее, якобы, неадекватном поведении, о котором, по утверждению журналистки одного из сайтов, сообщили в милиции.
Действительно, факт размещения «сенсационной» информации имел место, но только к милиции он не имеет никакого отношения. В пресс-службу позвонила сотрудница Интернет-издания «Неделя+» с просьбой дать ответ на вопрос, имеет ли право и должна ли милиция вмешиваться в исполнение или в неисполнение решения суда. На что ей был дан ответ, что исполнение решения суда – в компетенции государственной исполнительной службы. А милиция в случае конфликта призвана предотвратить противоправные действия любой из сторон. На этом разговор закончился.

К сожалению, такие нелицеприятные ситуации, когда, что называется «ради красного словца», некоторые представители СМИ извращают факты, не редкость. В заметках на сайтах Всемирной сети, касающихся данной ситуации, есть и другие фактические ошибки и прямое искажение фактов. Остается только пожелать молодым журналистам быть более требовательным к своим сообщениям. Надеемся, что в дальнейшем, когда «одна журналистка сказала», ее коллеги, прежде чем тиражировать данную информацию удосужатся ее перепроверить.”

Також, на наступний день прес-службою ЛМУ УМВС України в Луганській області на офіційному Інтернет сайті УМВС України в Луганській області 05.07.2011р. о 15 годині 37 хвилин у статті під назвою (мовою оригіналу) „Информация” було додатково опубліковано спростування фактів, вказаних у статтях щодо вище вказаних подій 10 червня 2011р.

Так, у цій статті “Информация” на офіційному Інтернет сайті УМВС України в Луганській області прес-службою ЛМУ УМВС України в Луганській області викладено наступне спростування, (дослівно, мовою оригіналу): „Возвращаясь к теме, затронутой в заметке «одна журналистка сказала…» дополнительно сообщаем, что факты, указанные в информациях на интернет-сайтах о событиях 10 июня, не соответствуют действительности.”

Тобто, усі звинувачення гр. Бережної О.П., викладені у статтях «Мать нардепа Ирины Бережной покусала адвоката», «Конфликт между матерью нардепа Бережной и покусанным адвокатом исчерпан два года назад” та “Инцидент между матерью "регионалки" Бережной и покусанным ею адвокатом не исчерпан” не відповідають дійсності та є фактично наклепом.

Крім того, рішенням Ленінського районного суду м.Луганська по цивільній справі за позовом Луганської обласної організації Партії захисників Вітчизни та гр.Бережної О.П. до гр.Андреєвої О.М. та Першого інформаційного порталу "ОБОЗРЕВАТЕЛЬ" про захист честі, гідності та ділової репутації були задоволені позивні вимоги позивачів та відомості, вказані у статті під назвою (мовою оригіналу) “В Луганске мать народного депутата Украины Ирины Бережной покусала женщину”, опубліковані на сайті Першого інформаційного порталу "ОБОЗРЕВАТЕЛЬ" 21.06.2011р. визнані судом такими, які не відповідають дійсності та ганьблять честь, гідність та ділову репутацію позивачів.

Просимо врахувати, що у статтях «Мать нардепа Ирины Бережной покусала адвоката», «Конфликт между матерью нардепа Бережной и покусанным адвокатом исчерпан два года назад “та “Инцидент между матерью "регионалки" Бережной и покусанным ею адвокатом не исчерпан” опубліковані аналогічні відомості, з посиланням на адвоката Андреєву О.М., які вже судом визнані недостовірними.

Також, правоохоронні органи спростували ці відомості, які опубліковані у статтях «Мать нардепа Ирины Бережной покусала адвоката», «Конфликт между матерью нардепа Бережной и покусанным адвокатом исчерпан два года назад “та “Инцидент между матерью "регионалки" Бережной и покусанным ею адвокатом не исчерпан”, що підтверджено вище викладеними спростуваннями, з якими маєте можливість ознайомитись на сайті УМВС України в Луганській області http://lugmia.gov.ua/news.php?id=5545&mod=search.
Крім того, під час розгляду цивільних справ за позовом Луганської обласної організації Партії захисників Вітчизни та гр.Бережної О.П. до гр.Андреєвої О.М. та інтернет виданням, в судових засіданнях та в офіційних заявах до суду громадянка Андреєва О.М. вказує, що вона ніколи жодному засобу масової інформації, або інтернет виданню не надавала інформацію, яка була опублікована в інтернет виданнях стосовно подій 10.06.2012р. та їй взагалі не відомо, чому редакції цих видань опублікували ці відомості з посиланням на неї. Тобто, в судовому порядку Андреєва О.М. відмовляється від відомостей, які опубліковані у статтях «Мать нардепа Ирины Бережной покусала адвоката», «Конфликт между матерью нардепа Бережной и покусанным адвокатом исчерпан два года назад “та “Инцидент между матерью "регионалки" Бережной и покусанным ею адвокатом не исчерпан” з посиланням саме на адвоката Андреєву О.М.

Звертаємо увагу, що рішенням апеляційного суду м. Києва від 05.04.2012р. задоволені позивні вимоги по цивільній справі 22-16606 за позовом Луганської обласної організації Партії Захисників Вітчизни та Голови Луганської обласної організації Партії Захисників Вітчизни, гр. Бережної О.П. до ПП “Україна Молода” – засновника і видавця газети “Україна Молода”, кореспондента газети “Україна Молода” І. Поваляєва, гр. Андреєвої О.М. про захист честі, гідності та ділової репутації та визнані відомості, які були надані саме адвокатом Андреєвою О.М. редакції газети недостовірними. Одночасно, судом стягнуто на користь позивачів з адвоката Андреєвої О.М. моральну шкоду. За наслідками розгляду даної цивільної справи головним редактором газети “Україна Молода” направлено подання до Вищої кваліфікаційної комісії адвокатури при Кабінеті міністрів України про прийняття рішення про анулювання свідоцтва на право заняття адвокатською діяльністю адвокатом Андреєвою О.М. у зв’язку з грубим порушенням нею Закону України “Про адвокатуру.”.
Крім того, після виконання вище вказаного рішення суду 22.09.2011р. та звільнення нежитлового приміщення, також адвокат Андреєва О.М. через інтернет видання безпідставно звинуватила офіцерів ЛМУ УМВС України в Луганській області у нанесенні їй тілесних ушкоджень, тобто, надання завідомо недостовірної інформації для Андреєвої О.М. є хобі.

Просимо врахувати, що за наслідками розгляду позивних заяв інших громадян до адвоката Андреєвої О.М. винесено судами чисельна кількість рішень про незаконне розповсюдження Андреєвою О.М. недостовірної інформації, у тому числі у засобах масової інформації.
Так, наприклад, по цивільній справі за позовом Рожко М.А. до відповідачки Андреєвої О.М. про захист честі, гідності та ділової репутації та відшкодування моральної шкоди колегія суддів Апеляційного суду Луганської області 11.07.2012 року винесла окрему ухвалу суду стосовно неправомірних дій відповідачки Андреєвої О.М., як адвоката, яку направила для вжиття заходів реагування до органу адвокатського саморегулювання.

Жодного вироку суду, або іншого офіційного документу стосовно сфальсифікованих фактів та безпідставних звинувачень Бережної О.П., про що зазначено в вище вказаних статтях не існує та засоби масової інформації опублікували завідомо недостовірні відомості, з метою навмисного знищення репутації кандидата у народні депутати Бережної І.Г.

Тому, з урахуванням вище викладеного, вимагаємо у триденний строк з дати отримання цієї вимоги електронною поштою видалити із сайту інтернет мережі статті «Мать нардепа Ирины Бережной покусала адвоката», «Конфликт между матерью нардепа Бережной и покусанным адвокатом исчерпан два года назад “та “Инцидент между матерью "регионалки" Бережной и покусанным ею адвокатом не исчерпан”. Одночасно, вимагаємо принести офіційні вибачення Партії захисників Вітчизни, Голові Луганської обласної організації Партії захисників Вітчизни Бережній О.П. та народному депутату України та одночасно кандидату у народні депутати України по мажоритарному округу № 169 (м. Харків) Бережній Ірині Григорівні.

Доводимо до відома, що у разі не виконання даної вимоги, Луганська обласна організація Партії захисників Вітчизни та громадянка Бережна О.П. будуть вимушені звернутися з позовом до суду до відповідачів- гр. Андреєвої О.М. та сайту www.glavnoe.in.ua про захист честі, гідності та ділової репутації.

Одночасно, повідомляємо, що відповідно до п. 9 та п.10 ст.74 Закону України “Про вибори народних депутатів” забороняється розповсюдження завідомо недостовірних або наклепницьких відомостей про партію - суб’єкта виборчого процесу або про кандидата у депутати, недостовірний або наклепницький характер яких встановлено у судовому порядку. У разі встановлення судом при розгляді виборчого спору повторного або одноразового грубого порушення засобом масової інформації вимог цього Закону суд приймає рішення про тимчасове (до закінчення виборчого процесу) зупинення дії ліцензії або про тимчасову заборону (до закінчення виборчого процесу) випуску друкованого видання.

Тобто, якщо не буде виконана дана вимога, то в судовому порядку також буде розглянуто питання щодо порушення засобом масової інформації- сайтом www.glavnoe.in.ua вимог Закону України “Про вибори народних депутатів”.

Прес-служба Бережної Олени Петрівни
Телефони для зв’язку: (0642)- 58-53-75, 58-53-74,
095-311-24-00; 095-334-33-31".


Редакция Интернет-обозрения "Главное" представила точку зрения пресс-службы Елены Бережной и подчеркивыает, что ни одного документа, который бы подтверждал изложенную в письме информацию, наша редакция не получала. 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling