Общество

Офіційно: журналісти закликають колег розповідати всю правду про злочинну владу

1 декабря 2013 11:25

Шановні друзі!

Іще вчора ми обговорювали як відреагувати на побиття наших колег журналістів. Сьогодні це втратило смисл, бо побили всю країну. Влада вдалася до небаченої досі сваволі.

За цих надзвичайних обставин Незалежна медіа-профспілка звертається до вас із закликом якомога більше поширювати правдиву інформацію про те, що чинить влада. Це стосується журналістів не тільки столиці, але і всіх регіонів. Коли настане час, то наші з вами свідчення дадуть можливість належним чином оцінити незаконні дії в юридичній площині.

Якщо ви не можете писати правду, то принаймні відмовтеся брехати.

Зважаючи на те, що влада вже перейшла межу, ми закликаємо вас бути обережними і вжити заходів для того,щоб максимально убезпечити себе.
1. Як мінімум, застрахуйте своє здоров`я і життя.
2. Носіть з собою документи, які засвідчують вашу приналежність до журналістського професійного цеху.
3. У випадку агресії повідомляйте, що нападник порушує 171 статтю Кримінального кодексу «Про перешкоджання законній професійній діяльності журналіста», яка передбачає кримінальну відповідальність.
4. Регулярно підтримуйте зв’язок з рідними або колегами, які не працюють на подіях, в певні проміжки часу. Скажіть їм, на яку подію і куди ви збираєтеся іти.
5. Залиште вдома чи в редакції серійні номери вашої техніки на випадок викрадення і пограбування.
6. Майте при собі засоби першої допомоги – бинт, вату, йод, пляшку води.
7. Якщо ваші права порушено, то постарайтеся якомога детальніше зафіксувати цю подію. Зафіксуйте на відео, на фото, запишіть свідчення і координати свідків. Повідомте нам на електронну пошту [email protected] . Всі факти сваволі мають бути покарані. Трошки пізніше ми відкриємо гарячу лінію, її телефони ми повідомимо додатково.

Бережіть себе. Разом ми переможемо.

Незалежна медіа-профспілка України


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling