Общество

Началась регистрация на конкурс для Интернет-активистов The Bobs

5 февраля 2014 18:03

Німецька медіакомпанія Deutsche Welle оголосила 5 лютого про початок десятого конкурсу інтернет-активізму The Bobs. У ньому можуть брати участь блогери, мікроблогери та інші онлайн-активісти.  

Міжнародний конкурс для інтернет-активістів The Bobs із 2004 року підтримує свободу слова і захист прав людини, зазначають організатори. Цього року він відбудеться вдесяте.

"У цей дуже складний для України час ми б хотіли з допомогою інтернет-користувачів відзначити людей та проекти, які покликані розвивати відкрите й толерантне суспільство", - коментує керівник проекту The Bobs Ґабріель Ґонзалез.

Узяти участь у The Bobs може кожен користувач інтернету. Реєстрація триває з 5 лютого по 5 березня 2014 року на сайті конкурсу: http://thebobs.com/ukrainian/. Участь можуть брати інтернет-проекти, написані однією з 14 мов: українською, англійською, арабською, бенгальською, гінді, індонезійською, іспанською, китайською, німецькою, перською, португальською, російською, турецькою або французькою.

У The Bobs можна реєструвати блоги, мікроблоги, Facebook-сторінки, веб-сайти, YouTube-канали, подкасти та інші формати.

Переможців конкурсу обирає міжнародне журі, а також користувачі шляхом відкритого онлайн-голосування. Від України в журі працює телеведуча "5-го каналу" та відома громадська активістка Вікторія Сюмар. "Розвиток блоггінгу та інтернету - це вирок цензурі і будь-якому авторитарному режимові. І ми це спостерігаємо в Україні", -  вважає вона.

Після 5 березня, коли закінчиться реєстрація, журі конкурсу обере фіналістів. Відкрите онлайн-голосування користувачів триватиме з 2 квітня до 7 травня. Переможці конкурсу поїдуть улітку до Німеччини, де отримають призи під час Deutsche Welle Global Media Forum у Бонні.

Торік українська вперше опинилася серед офіційних мов The Bobs. Українські користувачі номінували для участі понад 500 блогів, мікроблогів та веб-сайтів. Усього в The Bobs-2013 було зареєстровано понад 4200 інтернет-сайтів та проектів. У відкритому онлайн-голосуванні взяли участь більш ніж 90 тисяч інтернет-користувачів зі всього світу.
 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling