Политика

Украинцы в Вашингтоне пикетировали Белый дом и кортеж Обамы (+фото)

1 марта 2014 10:53

Українська діаспора у Вашингтоні пікетувала у п’ятницю ввечері Білий Дім з вимогою до Обами зупинити розпочату інтервенцію Росії на українські території, повідомляє VIDIA.

Обаму закликали керуватися Будапештським договором 1994 року, згідно з яким Україні давалися гарантії суверенітету та безпеки у зв’язку із приєднанням до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї та набуттям Україною неядерного статусу.

Навпроти Білого Дому. Фото: Vitaliy Dubil

“Ми хочемо нагадати Сполученим Штатам про тристоронню заяву, підписану у січні 1994 року, згідо з якою США, Росія та Великобританія горантували Україні безпеку,” – прокоментували активісти групи “Разом”, організатори пікету. Вони закликали допомогти Україні зберегти суверенітет.

Як повідомили активісти, під час мітингу їх попросили відійти на інший бік парку, оскільки з хвилини на хвилину очікувалось повернення Обами із прес-конференції. Обама мусив бачити пікетувальників з вікна автомобіля, повертаючись до Білого Дому.

Кортеж Обами проїжджає повз пікет. Фото: група “Разом”

Додамо, на час пікету президент Обама зробив заяву стосовно ситуації у Криму, якою став на захист України.

Нагадаємо, у п’ятницю Українці також зібралися на протест під будівлею ООН у Нью-Йорку у той час, як Рада Безпеки ООН обговорювала ситуацію в Україні.


 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling