Общество

Гелетей подтвердил предательство 41 военнослужащего

27 июля 2014 21:39

Министр обороны Украины Валерий Гелетей прокомментировал информацию о якобы пересечении государственной границы с Россией 40 военнослужащими 51-й отдельной механизированной бригады.

В эфире "Интера" он подтвердил, что действительно военные сбежали в Россию.

Относительно успехов в зоне АТО, что вы можете сказать на эту тему?

Валерий Гелетей, министр обороны:

- Зараз ми чітко виконуємо плани, затверджені президентом.  Сьогодні звільнено більше 60 міст і сіл Донецької та Луганської областей.

- Я хочу узнать об обеспечении 72 и 79 бригад.

- Ці бригади сьогодні задіються на державному кордоні. Нажаль в Україні ніхто не розумів, що Державна прикордонна служба не в змозі забезпечити державний кордон. Вчора ми забезпечили ці бригади, більше 15 тон було завезено. Останнім часом ми втратили і літаки, і людей, для того, щоб забезпечити ці бригади зброєю і боєприпасами.

Виникають спекуляції щодо аеропортів, які утримають українські військові у Луганську, Донецьку, Краматорську.  Сьогодні ці аеропорти розблоковані.

- Сегодня появилась информация о 41 перебежчике. Что вы можете сказать по этому поводу?

- Дійсно, такий факт мав місце. Зараз проводиться службове розслідування.

- Вы уже знаете, кого нужно отстранить от должности и передать дело в прокуратуру?

- Ми давали оцінку тим командиром, які не виконували службові завдання. Місто Джзержинськ звільнили без втрат. Це прекрасних приклад.

200 бійців державної охорони взяли під контроль службу безпеки в Донецькій області. Серед тих людей, які її захопили було більше 10 працівників ГРУ Росії, частина з них були найманці-«тітушки».

Напревеликий жаль, ми не змогли зупинити терористів, коли в них було ще недостатньо зброї.  Зараз, чим більше наступає українська армія, тим більше робиться спроба з боку Росії озброїти терористів.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling